Luonnontieteet sopivat niille, jotka haluavat tietää, miten maailma toimii

| Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely

Johan Pääkkönen, Kemian opiskelija, Itä-Suomen yliopisto

Kaikista oppiaineista kemia on kiehtonut minua eniten jo peruskoulusta lähtien. Niinpä kun selvisi, että alan yliopisto-opintoja on tarjolla kotikaupungissani, valinta oli helppo. On ollut mahtavaa päästä syventymään itseä kiinnostavaan alaan. Luonnontieteet sopivat kaikille, jotka todella haluavat tietää, kuinka maailma pohjimmiltaan toimii.

Parasta opinnoissa on ollut käytännön työmenetelmien harjoittelu. Etenkin syventävissä opinnoissa saa hyvän perehdytyksen moniin erilaisiin menetelmiin. Esimerkiksi molekyylimallitus on jäänyt mieleisenä harjoituksena mieleen. Koulutus antaa vahvan pohjan kemian alan työtehtäviin.

Jokainen on itse vastuussa omasta edistymisestään. Opinnot saa suunnitella hyvinkin vapaasti juuri itselleen sopivimmalla tavalla.

Yliopistossa yllätyin siitä, kuinka itsenäistä opiskelu on. Toki jo lukiossa itsenäisyys oli tarpeen, mutta täällä sitä todellakin vaaditaan. Jokainen on itse vastuussa omasta edistymisestään. Opinnot saa suunnitella hyvinkin vapaasti juuri itselleen sopivimmalla tavalla.

Saatan hyvinkin hakeutua maisteriopintojen jälkeen vielä jatko-opintoihin. Silloin edessä on omaa tutkimustyötä, väitöskirjan kirjoittaminen ja tohtoriksi väittely. Kemia on ala, josta haluan aina vain oppia lisää.

Hienointa yliopistossamme ja laitoksellamme on se, että opiskelijoita ja opettajia on sopivan vähän. Silloin lähes kaikki oppivat tuntemaan toisensa, ja jokainen voi tuntea kuuluvansa joukkoon. Täällä on hyvä ilmapiiri ja helppo viihtyä. Jos itseä kiinnostavan alan koulutusta löytyy täältä, kannattaa hakea


www.uef.fi/kemia

www.uef.fi/hae

UEF_eng_pysty_1_black