Mai TETissä TATissa

| TET-kokemus

Minun TET-kokemukseni oli kuin suoraan oppikirjasta. Suoritin TET-viikkoni Helsingin keskustassa, TATissa eli Taloudellisessa tiedotustoimistossa. Lähdin viikolle jo valmiiksi ylitsepursuavan innoissani, ja sen aikana innostukseni vain kasvoi. Olisin mielelläni ollut toisenkin viikon!

Viikon aikana olin erittäin iloinen, että minut otettiin mukaan palavereihin ja neuvotteluihin ja minun mielipiteitäni kuunneltiin, TATissa vaikutettiin oikeasti olevan kiinnostuneita tettiläisestä. Minua ei vain sysätty kahvinkeittoon ja paperien lajitteluun, mikä oli loistojuttu. Miten muuten olisin saanut oikeaa työelämäkokemusta? Kuitenkin tehtävistäni kivoin oli ehkä blogitekstin kirjoittaminen, sillä itse rakastan kirjoittamista ja nyt siihen oli mahtava tilaisuus.

Parasta olivat kuitenkin ihmiset, jotka ottivat minut lämpimästi ja arvostavasti vastaan, minulla oli koko ajan tervetullut olo ja oli helppo olla oma itseni. TATin positiivisen ilmapiirin perusteella on vaikeaa uskoa, että työ on monille aikuisille kaameaa pakkopullaa.

Ainoana miinuksena viikoltani oli se, että koko päiväni imien uutta tietoa olin lopen uupunut loppupäivän. Ja tietysti se, että sain olla TATissa vain yhden viikon.

Mai Tenhunen
Lauttasaaren yhteiskoulu, 8.lk
2016