Marianne – Mamuunu Design

Kesäyrittäjä, Kesäyrittäjätarina

Olen Marianne Kauppila, visuaalisen suunnittelun opiskelija Oulusta. Harrastan muun muassa kuvataiteita, musiikkia, tanssia ja teatteria. Olin miettinyt oman yrityksen perustamista jo jonkin aikaa, mutten tiennyt mistä aloittaa tai miten lähestyä asiaa, sillä yrittäjyys oli minulle suhteellisen outoa maastoa. Löysin Kesäyrittäjä-kampanjan siinä mukana olleen ystäväni kautta, ja päätin, että seuraavana kesänä haen itse mukaan.

Lähipiirissäni on aina ollut yrittäjiä, joten ajatus omasta yrittäjyydestä ei tuntunut mahdottomalta. Kertoessani yrittäjyysmietteistäni ilmapiiri on ollut tukeva ja kannustava, jolloin mukaan lähteminen on ollut helpompaa. Yritykseni Mamuunu Design tarjoaa graafisen suunnittelun palveluita ja kuvituksia. Idea yritykseen lähti halusta kokeilla siipieni kantavuutta omalla alallani. Kesän aikana perustin toiminimen ja se on tämänhetkiseen tilanteeseeni sopivin vaihtoehto. Laskutuspalveluna minulla on käytössä OP Kevytyrittäjä. Olen kokenut sen itselleni sopivaksi palvelun helppouden ja monipuolisuuden vuoksi.

Kesä yrittäjänä meni hyvin vastoinkäymisistä huolimatta. Aloittaminen tuntui jännittävältä, mutta samaan aikaan todella luontevalta. Kokemuksena koko Kesäyrittäjä-kampanja ja kesä oman yrityksen puikoissa on ollut kasvattava sekä monipuolinen. Ilman tätä kampanjaa en välttämättä olisi ryhtynyt yrittäjäksi. Mitään ei tarvinnut lähteä tekemään pystymetsästä tai yksin, ja apua oli aina saatavilla kun sitä tarvitsi.

Parasta yrittäjyydessä on ollut oman vision toteuttaminen ja ihmisten palaute. Haasteita toi oman työn hinnoittelu ja liiasta nöyryydestä pois opettelu itsensä markkinoinnin suhteen. Hyvinvoinnistani ja jaksamisestani pidin huolta aikatauluttamalla päivät ja rajaamalla työ- ja vapaa-ajan erillisiksi toisistaan. Toki tämä ei aina onnistunut työni sulautuessa yhteen harrastukseni kanssa. Päätin kuitenkin antaa itselleni vapaata myös harrastuspohjaisesta tekemisestä ilman omantunnontuskia.

Kesä opetti, ettei koko maailma kaadu vastoinkäymisiin. Joskus isommatkin yritykset tekevät virheitä, silloin ei auta kuin ottaa puhelin kauniiseen käteen, kaikki kyllä selviää. Inhimillisyys kunniaan, vaikka moisten tapahtumien vuoksi takapakkia tulisikin, sen jälkeen vain tuplasti askeleita eteenpäin. Tämä pätee yrittäjyyden lisäksi myös muihin elämän osa-alueisiin. Yrittäjältä onkin hyvä löytyä motivaatiota, pitkää pinnaa, joustavuutta, maalaisjärkeä ja oikeudenmukaisuutta. Näillä pääsee jo pitkälle.

Kesäyrittäjä-kampanja oli kokonaisuudessaan loistava paketti. Sen myötä tutustuin uusiin huippuihin tyyppeihin ja taitaviin yrittäjänalkuihin. Sparraukset ja tapahtumat olivat myös täyttä kultaa. Koko kampanja oli täynnä arvokkaita oppeja, joiden avulla oli helppoa ja turvallista kokeilla polkua yrittäjyyteen. Yritystoimintaani jatkan vielä kesän jälkeen, alussahan tässä vielä ollaan! En malta odottaa, että pääsen toteuttamaan kaikista hurjimpia suunnitelmiani!

Jos kampanja tuntuu kiinnostavalta, rohkeasti mukaan vaan! Jos epäröit onko yrittäminen sinulle oikea ratkaisu, tai et tiedä mistä aloittaa, ehdottomasti mukaan! Ja mukaan vaan, vaikka kaikki olisikin jo selkeää! Mikä onkaan parempaa kuin uudet näkökulmat ja ideat, joita et ole itse osannut ajatella. Kampanja antaa näinkin lyhyessä ajassa niin paljon, että vaikka yrittämistä ei jatkaisikaan kesän jälkeen, ei opit mene todellakaan hukkaan. Kampanjan antia voi hyödyntää ihan jokapäiväisessä elämässä.

Mamuunu Design

Facebook: @mamuunu

Instagram: @mamuunudesign

Sähköposti: kauppila.marianne(at)gmail.com