Matemaattisten aineiden opettajaksi Itä-Suomen yliopistosta

| Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely

Saara Soudunsaari, Fysiikan aineenopettajan ja luokanopettajan koulutusohjelma, Itä-Suomen yliopisto

Abivuonna en vielä tiennyt, mitä haluaisin isona tehdä. Matematiikka ja fysiikka tuntuivat mielekkäimmiltä, mutta muutkin oppiaineet olivat kiinnostavia ja pärjäsin niissä hyvin. Abivuoden keväällä sain onneksi kuitenkin tietää, että Itä-Suomen yliopistossa aloitettaisiin uusi koulutusohjelma, jossa voisi opiskella samanaikaisesti sekä matemaattisten aineiden aineenopettajaksi että luokanopettajaksi. Se tuntui kuin tehdyltä minua varten, ja päätin hakea.

Parasta opiskelussa ovat olleet toiset opiskelijat. En tänne muuttaessani tuntenut yhtäkään ihmistä Joensuusta. Opiskelutovereista löytyi kuitenkin pian samanhenkisiä ystäviä. Parina ensimmäisenä vuonna meillä oli myös ystävieni kanssa laskupiiri. Ensin opiskeltiin ja sitten tehtiin yhdessä jotain hauskaa.

Parina ensimmäisenä vuonna meillä oli myös ystävieni kanssa laskupiiri. Ensin opiskeltiin ja sitten tehtiin yhdessä jotain hauskaa.

Opinnoissa eniten olen nauttinut kursseista, joilla pääsee ryhmässä suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia kokonaisuuksia. Yksi tällainen kurssi on esimerkiksi kokeellinen koulufysiikan kurssi, jossa ryhmissä suunnittelimme ja kokeilimme erilaisia koulukäyttöön soveltuvia demonstraatioita fysiikan eri ilmiöistä. Yliopisto tarjoaa paljon erityisesti meille opettajaopiskelijoille suunnattuja matemaattisten aineiden kursseja.

Itä-Suomen yliopisto on monialainen yliopisto, jossa voi opiskella useita eri aloja. Tutkintoa on helppo monipuolistaa mieleisillään sivuaineilla, joita on meidän yliopistossamme valittavana runsaasti. Itse suoritan tällä hetkellä käsityötieteen sivuaineopintoja Savonlinnan kampuksella.

On ollut ihana yllätys huomata, että opettajat ja professorit ovat täällä aidosti kiinnostuneita meistä opiskelijoista. Olen alusta asti saanut apua ja ohjausta opinnoista ja siitä, mitä kursseja kannattaa käydä milloinkin. On mahtavaa, ettei ongelmia tarvitse yrittää ratkaista yksin.


 

Opettajankoulutuksen hakukohteet:

Aineenopettaja: matematiikka, fysiikka, kemia ja tietojenkäsittelytiede

Aineenopettaja ja luokanopettaja: matematiikka, fysiikka ja kemia

Meiltä valmistuvat opettajat menestyvät erinomaisesti työelämässä. Ainoana Suomessa tarjoamme sekä aineenopettajan että luokanopettajan kelpoisuuden antavan koulutusohjelman.

www.uef.fi/fysmat

www.uef.fi/hae

UEF_eng_pysty_1_black