Matematiikan avulla ratkaistaan tulevaisuuden ongelmia – Itä-Suomen yliopisto

| Artikkeli, Henkilökuva, Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Luonnontieteet ovat kiinnostaneet minua aina ja halusinkin lähteä opiskelemaan fysiikkaa tai matematiikkaa yliopistoon. Joensuu houkutteli minua hyvänä opiskelijakaupunkina, joten päätin hakea tänne matematiikan tutkijan linjalle. Olen tykännyt tosi paljon opinnoista, sillä täällä saa aika lailla itse päättää miten aikatauluttaa opiskelunsa ja opinnoissa voi hyödyntää sitä tapaa, miten itse oppii parhaiten.

Matematiikassa olen pitänyt todistamisesta, jossa jokin väite näytetään todeksi matemaattisilla lauseilla ja päätelmillä. Ongelmanratkaisu vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä, etenkin jos ongelmaan ei millään löydy ratkaisua. Sivuaineessani fysiikassa labratyöskentely on ollut erittäin mielenkiintoista ja haastavaa, kun on päässyt kirjojen lukemisesta käytännön työhön. Tykkään paljon sekä ongelmanratkaisusta että matemaattista analyysista, ja tulevaisuudessa tutkijan työ on pitkälti sitä. Monet eivät varmasti tiedä millaista matematiikan opiskelu on yliopiston puolella ja se eroaakin tosi paljon esimerkiksi lukion matematiikasta. Täällä syvennytään matematiikan teorioihin ihan perusteista lähtien.

Luota itseesi kouluhommissa, kyllä sie pärjäät.

Haaveenani on jäädä yliopistoon jatko-opiskelijaksi ja tähtään tulevaisuudessa tutkijan uralle. Matematiikka on alana sellainen, että siitä on mahdollisuuksia vaikka mihin. Yhdistelemällä matematiikan opintoja erilaisiin sivuaineopintoihin, kuten esimerkiksi ohjelmointiin, opettajaopintoihin tai kauppatieteisiin, niin pystyy hyvin suuntautumaan tulevaisuudessa oikeastaan mille alalle tahansa.

Atte Pennanen

Matematiikan opiskelija

Itä-Suomen yliopisto, Joensuu


Teksti: Ilari Äijälä

Kuva: Jami Ivanoff

 

Teksti löytyy Kun koulu loppuu -oppaasta 2021, jossa jaetaan tietoa eri koulutus- ja alavaihtoehdoista.

Lisää tietoa Itä-Suomen yliopistosta löytyy täältä.

www.uef.fi