Matkailualalle mahtuu monenlaisia ammattilaisia

| Matkailu- ja ravintola-ala, Opiskelijaesittely, Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMK_Matkailu-2_webAnni Helminen, matkailun opiskelija, restonomi (AMK), Pori

Olen ollut aina kiinnostunut eri kielistä ja kulttuureista. Se taisi olla suurin syy, miksi hain tälle alalle. Opinnoissa yllättävintä on ollut niiden monipuolisuus. Esimerkiksi markkinointia opiskelemme paljon.

”Opinnot antavat valmiudet työskennellä missä olosuhteissa tahansa ja eri kansallisuuksien parissa.”

Olen jonkin verran miettinyt myös yrittäjyyttä, mutta en tarkalleen vielä tiedä, mitä tekisin. Meillä koulussa tuetaan yrittäjyyttä ja täällä toimii Yrityskiihdyttämö, joka auttaa alkutaipaleella.

Tulevaisuutta miettiville nuorille haluaisin sanoa, että matkailualan opiskelu on hyvä vaihtoehto. Se avaa ovia ulkomaille ja moniin yrityksiin. Opinnot antavat valmiudet työskennellä missä olosuhteissa tahansa ja eri kansallisuuksien parissa.

Krista Niemi, matkailun opiskelija, restonomi (AMK), Pori

Ensimmäisen kerran lähdin yksin ulkomaille heti, kun olin päättänyt yhdeksännen luokan. Siitä kielikurssista Yhdysvalloissa syttyi intohimo, enkä enää oikein malttaisi pysyä Suomessa.

 ”Alalle kannattaa hakea, jos on ulospäinsuuntautunut ja aurinkoinen, ja tykkää ihmisistä.”

Yleisin mielikuva on, että meistä matkailun opiskelijoista tulee matkaoppaita. Näin ei kuitenkaan ole, vaan matkailun koulutus antaa pätevyyden todella monenlaisiin työtehtäviin.

Olen eniten kiinnostunut tapahtumatuotannosta ja koulu on mahdollistanut sen, että olen päässyt järjestämään erilaisia tapahtumia.

Myös kotimaan matkailu tarvitsee matkailualan ammattilaisia. Alalle kannattaa hakea, jos on ulospäinsuuntautunut ja aurinkoinen, ja tykkää ihmisistä. Suurin osa niistä ammateista, joihin matkailualalta päätyy, vaatii ihmisten tapaamista jatkuvasti.

Matkailun koulutus, restonomi (AMK)

Opintojen keskeisimmät sisältöalueet liittyvät matkailualaan ilmiönä ja elinkeinona. Restonomi voi työskennellä asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä kuten matkailuneuvojana, kokous- ja kongressikoordinaattorina, myyntipäällikköinä tai majoitusyrityksen vastaanottopäällikkönä, palvelupäällikkönä sekä monipuolisissa suunnittelu- ja kehittämistehtävissä, kuten ohjelmapalveluiden tuottajana, tapahtumanjärjestäjänä tai markkinointisihteerinä.

samk.fi/matkailu

samk_vari_english_official