Merenkulkualalta töihin merelle tai maalle

| Opiskelijaesittely, Satakunnan ammattikorkeakoulu, TechWomen

SAMK_Merenkulku1_webElisa Laaksonen, merenkulun opiskelija, insinööri (AMK), Rauma

Kävin aiemmin ajoneuvoasentajalinjan ja samalla lukion. Sen jälkeen olin neljä vuotta raskaskoneasentajan töissä ja totesin, että haluan muutakin. Halusin monipuolisemmat mahdollisuudet työelämässä tulevaisuutta ajatellen.

Opiskelen merenkulun insinööriksi. Sain kipinän hakea tänne verrattuani eri insinöörialoja, kuten ajoneuvo- ja metallipuolta. Tämä kuitenkin vei voiton monipuolisuudellaan.

”Otamme huomioon sen, että opiskelemme tulevien työkavereidemme kanssa.”

Merenkulkualalla on paljon mahdollisuuksia, sillä töihin pääsee joko merille tai maihin voimalaitoksiin. Sekä merillä että maalla tehdään samanlaisia hommia, ja moottorit ovat isoja ja hirveän mielenkiintoisia.

SAMK on tukenut ammatillista kehitystämme todella hyvin. Saamme koulutuksessa pätevyydet erilaisiin työssä vaadittaviin taitoihin, mikä helpottaa työelämään siirtymistä. Samalla säästää, sillä esimerkiksi palo- ja pelastuskoulutukset olisivat melkoinen lovi omalle lompakolle.

Pidän siitä, että voi olla työssä oma-aloitteinen. Myös se on tärkeää, että työssä voi kehittyä. Laivallakin saa kokeneemmilta apua ja neuvoa, jolloin heiltä voi oppia koko ajan lisää.

Jo koulussa opiskelijat tulevat tosi hyvin toimeen toistensa kanssa. Otamme huomioon sen, että opiskelemme tulevien työkavereidemme kanssa.

Merenkulku, merikapteeni ja insinööri (AMK)

Merenkulkualalta avautuu kansainvälinen ammatti, jossa työpaikka voi sijaita missä päin maailmaa tahansa. Opiskelija suuntautuu joko merikapteeniksi tai merenkulkualan insinööriksi. Valmistunut voi toimia esimerkiksi perämiehenä, yliperämiehenä, päällikkönä, konemestarina tai konepäällikkönä.

www.samk.fi/merenkulku

samk_vari_english_official

 

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä SAMKin kanssa.