Miksi valitsin alan?

| Muovi- ja kumiteollisuus, Opiskelijaesittely

Aku

Aku”Valitsin tämän alan, koska tuntuu että töitä on paljon tarjolla. Kumi- ja muovitekniikka on kasvava ala, joten uutta osaamista tarvitaan koko ajan lisää.
Opiskelen tällä hetkellä kolmatta vuotta kumi- ja muovitekniikkaa Pirkanmaan ammattiopistossa. Opintoihin kuuluu sekä teoriaa että käytännön harjoittelua. Opiskelemme kieliä, matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa, ja opintoihin kuuluu lisäksi työharjoittelujaksoja.
Koulumme tilat ovat tosi hyvät. Tällä hetkellä minulla on menossa kuituvalukurssi, joka tuntuu tosi mukavalta. Haluaisin ehkä tehdä siihen liittyvää työtä tulevaisuudessa. Kuituvalua voidaan hyödyntää esimerkiksi soutuveneiden valmistuksessa. Myös komposiittimateriaalien valmistus kiinnostaa minua.
Kun koulu loppuu, toivon pääseväni suoraan töihin. Jos on hyvä tyyppi ja saa asiat hyvin sovittua, olisi ehkä mahdollista jäädä viimeisestä harjoitteluista töihin.”

Pilvi

”Opiskelen Pirkanmaan ammattiopistossa kolmatta vuotta kumi- ja muovitekniikkaa. Tein yhteishaun aikoihin Pirkanmaan ammattiopiston nettisivuilla testin, mille aloille sopisin. Kumi- ja muovitekniikka oli yksi saamistani vaihtoehdoista. En ollut aikaisemmin kuullut alasta, mutta se kuulosti mielenkiintoiselta.
Opintoihini kuuluu muoviin ja kumiin liittyviä ammattiaineita, työharjoitteluja sekä ammattitaitoa tukevia aineita, kuten äidinkieli, matikka, fysiikka ja kemia. Parasta opinnoissani ovat työharjoittelut. Harjoittelussa saa tehdä paljon itse. Olen ollut paljon kesätöissä ja suorittanut mm. hygieniapassin.
En vielä tarkalleen tiedä, mitä haluaisin valmistumisen jälkeen tehdä. Olen ollut kahdessa työharjoittelussa tähän mennessä. Toisessa yrityksessä valmistettiin syväkaivoroskiksia ja toisessa tehtiin teloihin kumipintoja. Jälkimmäisestä pidin paljon, sillä työhön kuului paljon erilaisia tehtäviä ja työpaikalla oli hyvä porukka.”

Riikka

”Olin aiemmin hakeutunut opiskelemaan lähihoitajaksi, mutta ala ei tuntunut omalta, joten päädyin ammattistartin kautta kumi- ja muovitekniikan alalle.
Nyt opiskelen Pirkanmaan ammattiopistossa muovi- ja kumituotevalmistajaksi. Opintoni sisältävät teoriaopintojen lisäksi harjoitteluja ja työssä oppimista. Viimeisenä opiskeluvuotena pääsee olemaan yleensä enemmän töissä kuin muuna opiskeluaikana. Haluaisin tulevaisuudessa tehdä telan kumituksia. Työ tällä alalla on melko pitkälti tehdastyötä, joten ainakin hyvät jalkavoimat tulevat tarpeeseen!

Opiskeluissani parasta on alan monipuolisuus. Kumi- ja muovitekniikan alalla on töitä ympäri Suomea. Olemme päässeet tekemään yritysvierailuja joihinkin työpaikkoihin. Tuntuu, että alamme osaamista voi käyttää melkein mihin vain: jotkut valmistavat kumi- tai muoviletkuja, mutta jotkut valmistavat tarpeellisia osia jopa sairaaloihin.”

Jani

”Opiskelen kolmatta vuotta Pirkanmaan ammattiopistossa kumi- ja muovitekniikkaa. Saamme opintojemme aikana tehdä 2–3 harjoittelua, joissa pääsee oikeasti tekemisiin kumin tai muovin kanssa. Opintoihin kuuluu tietysti myös teoriaa ja perusaineita, kuten fysiikka ja kemia.
Haluaisin tulevaisuudessa tehdä kumiin liittyvää työtä. Olin vähän aikaa sitten työharjoittelussa auton renkaita valmistavassa tehtaassa ja pidin siitä paljon. Toivoisin pääseväni samaan yritykseen töihin myös koulun jälkeen.
Kumi- ja muovitekniikan alalla parasta ovat sen erilaiset mahdollisuudet. Nimenomaan mahdollisuudet ja oma kiinnostus motivoivat opiskeluun.”