Mille alalle?

Mikä musta tulee isona?

Joku tietää pienestä pitäen, mitä aikoo ammatikseen tehdä. Suurimmalle osalle valinta on kuitenkin vaikea. Moni asia kiinnostaa, mutta miten siitä tekisi ammatin? Mille alalle kannattaisi hakea opiskelemaan?

Täältä löydät tietoa eri alojen ammateista, joissa tulevaisuudessa tarvitaan osaavaa väkeä. Ehkä joku niistä on juuri sinun juttusi. Kannattaa tutustua myös sellaisiin aloihin, joita et tunne ollenkaan tai ne eivät ensisilmäyksellä kiinnosta. Monilla aloilla tehdään nimittäin työtä, jota et välttämättä tiennyt siihen liittyvän.

Mikä on sinun alasi?

Tutustu ennakkoluulottomasti myös sellaisiin aloihin,
jotka eivät ensisilmäyksellä kiinnosta.

Testaa itsesi

Mille alalle?

Ammattiesittely, Blogi, Kaupan ala

Opettajaopiskelijan osa-aikatyöstä tuli unelmaduuni

Mustin ja Mirrin aluepäällikkö Janina Muhosen ensimmäinen unelma sulautui toiseen. Nyt hänen työssään yhdistyvät myynti ja opettaminen.

Ammattiesittely, Vuokratyö

Antti viihtyy vuokratyössä

Antti Pänkäläinen löysi vuokratyön kautta mahtavan työporukan ja työpaikan, josta ei tulisi mieleenkään lähteä. Myös vuokratyössä voi edetä ja siinä on paljon mahdollisuuksia, hän muistuttaa.

Ammattiesittely, Blogi, Finanssiala

Työkykyasiantuntijana eläkeyhtiössä – millaista työtä se on?

Työkykyjohtamisen ja henkilöstöjohtamisen alue on valtavan laaja. "Suunnitelmallisuus on kaiken a ja o", sanoo Pia Eskola, joka työskentelee omassa unelmaduunissaan, työeläkeyhtiö Ilmarisen työkykypäällikkönä.

Finanssiala

Kielten maisterina pohjoismaisessa vakuutusyhtiössä

Finanssialalla ei työskentele ainoastaan rahoitusta lukeneita ekonomeja tai juristeja. Ifillä asiakasviestinnän päällikkö Aino-Maija Mäntynen on malliesimerkki...