Elintarviketeollisuus

Hanki itsellesi maistuva ammatti!

Ammatteja

  • Tuotekehittäjä
  • Leipomotyöntekijä
  • Tuotantoavustaja
  • Vastuullisuuspäällikkö
  • Työnjohtaja
  • Meijeristi

Ruokien, herkkujen ja janonsammuttajien tekemiseen tarvitaan monenlaisia osaajia. Koska ruokaa syödään joka päivä, on elintarviketeollisuus moniin muihin aloihin verrattuna vakaa työllistäjä.

Isoissa yrityksissä ruokia ja juomia valmistetaan kookkaissa astioissa ja uuneissa, ja pakkaaminen hoidetaan nopeiden koneiden avulla. Työntekijöiden osaamista tarvitaan, jotta automatisoitu tuotanto sujuu ja yrityksen kehittämät tuotteet saadaan maistuvina ruokapöytiin.

Pienimmissä yrityksissä työskentelee usein vain muutama henkilö. Sen vuoksi tehtävänkuva voi vaihdella paljonkin. Yrityksen koosta riippumatta osaajia tarvitaan myös esimerkiksi johdossa, talous- ja tietohallinnossa sekä myynnissä ja markkinoinnissa.

Suomessa on lähes 1700 elintarviketeollisuuden yritystä, joissa valmistetaan ruokia, juomia, leivonnaisia ja makeisia. Niissä työskentelee noin 38 000 henkilöä erilaisissa ja haastavissa työtehtävissä.

Koulutusmahdollisuudet alalle ovat monipuoliset. Alan tutkinnon voi hankkia oppisopimuskoulutuksesta, toisen asteen oppilaitoksista, ammatti- ja tiedekorkeakouluista sekä yliopistoista.

Katso myös

Maistuva ammatti

www.etl.fi
milkworks.fi