Elintarviketeollisuus

Vaikuta siihen, mitä Suomi syö tulevaisuudessa!

Ammatteja

  • Tuotekehittäjä
  • Vastuullisuuspäällikkö
  • Vientiasiantuntija
  • Prosessi-insinööri
  • Leipomotyöntekijä
  • Markkinointipäällikkö
  • Ravitsemusasiantuntija
  • Juustomestari
  • Työnjohtaja
  • Pakkausasiantuntija
  • Laatupäällikkö
  • Logistiikka-asiantuntija
  • Myyntijohtaja

Elintarviketeollisuus valmistaa ruokia ja juomia kuluttajille, ravintoloille ja suurkeittiöille. Suomessa tehtyjä tuotteita viedään myös ympäri maailmaa.

Elintarviketeollisuudessa työskentelevät ammattilaiset pääsevät muovaamaan tulevaisuutta, sillä vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat oleellinen osa alan tuotantoa. Tuotannon tehtävien lisäksi yritykset työllistävät muun muassa vastuullisuuden, laadun ja pakkausten asiantuntijoita, jotka kehittävät ympäristöystävällisiä ja kestäviä ratkaisuja, jotta ruokaa voidaan valmistaa myös tulevaisuudessa.

Onko vahvuusalueesi kädentaidot, tekninen osaaminen tai nopea oppimiskyky? Kaikille niille on käyttöä, sillä elintarviketeollisuudessa työnkuvia on kymmenittäin erilaisia. Myös työllisyysnäkymät ovat hyvät, sillä ruokaa valmistetaan ja nautitaan Suomessa joka päivä. Elintarviketeollisuudessa työskentelee noin 38 000 henkilöä.

Työhön voi kouluttautua montaa eri reittiä. Elintarvikealan tutkinnon voi hankkia oppisopimuskoulutuksessa, toisen asteen oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Elintarvikeyrityksiin työllistytään hyvin myös muilla koulutustaustoilla. Esimerkiksi tekninen, kaupallinen tai luonnontieteellinen koulutus avaa ovia markkinoinnin, viennin tai logistiikan tehtäviin.

Katso myös

www.etl.fi