Insinöörikoulutus

På svenska – In English

Sinustako uuden sukupolven insinööri?

Oletko ja lapsena purkanut tavaroita osiin nähdäksesi, miten ne toimivat tai mitä siellä sisällä on? Oletko hyvä ratkaisemaan ongelmia? Onko sinulla kiinnostusta matemaattisiin tai luonnontieteellisiin aiheisiin? Haluatko tutkia, mitata, lajitella ja vertailla asioita? Haluatko kehittää uutta ja selvittää parempia vaihtoehtoja nykyisten tilalle? Insinööri luo uutta ja tekee elämästämme helpompaa. Sinussa on insinööriainesta!

Uuden sukupolven insinööri tarvitsee entistä monipuolisempaa osaamista – logiikkaa, luovuutta ja sosiaalisia taitoja. Hyvällä insinöörillä on kyky kehittää ja luoda uutta sekä soveltaa sitä käytäntöön. Yhteistyö eri alojen ammattilaisten kanssa myös tärkeässä asemassa muuttuvassa insinöörin työssä.

Maailma tarvitsee insinöörejä

Insinöörin työssä korostuu yhä enemmän ihmiskunnan kehityksen ja maapallon säilymisen turvaaminen. Insinööri on avainasemassa viemässä eteenpäin viestiä luonnon ja ympäristön tärkeydestä ja hänellä on oikeasti mahdollisuus vaikuttaa maapallon tulevaisuuteen.

Ei ole lainkaan liioiteltua sanoa, että insinööri on nykypäivän maailmanpelastajasankari!

Kuinka tulla insinööriksi?

Insinööriksi voit opiskella 19 suomenkielisessä ja kahdessa ruotsinkielisessä ammattikorkeakoulussa. Insinöörikoulutuksen monipuolisuudesta saat hyvän käsityksen tarinoista ja videoista, joissa opiskelijat kertovat kokemuksistaan.

Insinöörikoulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen yhteishaussa. Lisätietoa koulutusohjelmista löydät ammattikorkeakoulujen sivuilta, ja listan ammattikorkeakouluista täältä.

Katso kaikki tekniikan ja liikenteen alan koulutusohjelmat Opintopolusta.