SuomeksiIn English

Vill du bli ingenjör?

En ingenjör skapar nytt och gör vårt liv lättare. Många ingenjörer har redan från barnsben velat bli ingenjörer. Som barn har de plockat sönder saker för att se hur de fungerar eller vad som finns inuti. Är du bra på att lösa problem och intresserad av matematiska eller naturvetenskapliga ämnen? Vill du undersöka, mäta, klassificera och jämföra saker eller utveckla nya och hitta bättre alternativ till nuvarande lösningar? Du kan bli ingenjör!

Ingenjörer behövs!

Den nya generationens ingenjörer behöver mer mångsidigt kunnande – logik, kreativitet och social kompetens. Ingenjörer har en unik förmåga att utveckla och skapa nytt samt att tillämpa den i praktiken. Inom ingenjörens arbete blir tryggandet av mänsklighetens utveckling och jordens resurser allt viktigare. Ingenjören är i nyckelposition när det gäller att sprida meddelandet om hur viktig naturen och miljön är och han eller hon har en verklig möjlighet att påverka jordens framtid. Det är kanske inte heller någon överdrift att säga att ingenjören är nutidens hjälte som räddar världen!

Hur blir jag en ingenjör?

Du kan studera till ingenjör vid 19 finskspråkiga och två svenskspråkiga yrkeshögskolor. Ansökan till ingenjörsutbildningen görs via yrkeshögskolornas gemensamma ansökan. Mer information om  utbildningsprogrammen finns på yrkeshögskolornas egna webbplatser och bl.a. på www.studieinfo.fi. Information om engelskspråkig utbildning hittar du på www.studyinfo.fi.

Se videoer och läsa vad studenter sägar om ingenjörsutbildning. Info också på Oikotie. (På finska)