Opiskelijat kertovat insinöörikoulutuksesta

Työelämä tarvitsee erilaisia insinöörejä.  Kaikille insinööreille on yhteistä kiinnostus tekniikka ja matematiikkaa kohtaan, mutta muuten eri insinöörialat voivat erota merkittävästikin toisistaan.

Löydä oma insinöörialasi – vinkkiä saat näistä opiskelijoiden tarinoista:

 

Lapin_AMK_Sahkotekniikka-1_webSähkötekniikka vei Lappiin

Kun olin töissä, niin kaikki esimiehet sanoivat, että kannattaisi mennä jatko-opiskelemaan sähkötekniikan insinööriksi. Olin aina halunnut, mutta ei oikein ollut sellaista paikkakuntaa, johon olisin halunnut lähteä. Sitten huomasin, että Kemissä pystyisi opiskelemaan sähkötekniikan insinööriksi Lapin AMK:ssa.

 

 

SAMK_Merenkulku1_webMerenkulkualalta töihin merelle tai maalle

Kävin aiemmin ajoneuvoasentajalinjan ja samalla lukion. Sen jälkeen olin neljä vuotta raskaskoneasentajan töissä ja totesin, että haluan muutakin. Halusin monipuolisemmat mahdollisuudet työelämässä tulevaisuutta ajatellen.

 

 

Lapin ammattikorkeakoulu

 Maanmittausinsinöörille löytyy monenlaista hommaa

Äitini työskentelee maanmittausalalla, ja olen itsekin ollut alan kesätöissä. Sieltä tuli kipinä lähteä tänne opiskelemaan maanmittaustekniikkaa. Täällä opiskellaan aika paljon kiinteistölainsäädäntöä ja yleisesti maankäyttöön liittyviä asioita.

 

 

Liikenneala tähtää tulevaisuuteenHAMK

Vielä lukiossa en ollut täysin varma, mitä tekisin tulevaisuudessa. Lukion päättymisen jälkeen suunnitelma alkoi selventyä ja tiesin, että se olisi jotakin tekniikkaan ja liikenteeseen liittyvää. Sellaista, missä saisi suunnitella ja tehdä ryhmässä.

 

Lahden_AMK-puutekniikka_webMateriaalitekniikan opiskelu on monipuolista ja käytännönläheistä

Yleensä oletetaan, että insinööriksi opiskelemaan haluavalla pitäisi olla vahva matemaattinen tausta, eli pitkä matematiikka lukiossa. Itse kuitenkin opiskelin lyhyen matematiikan ja kävin fysiikasta ja kemiasta vain pakolliset kurssit. Siitä huolimatta olen pärjännyt hyvin.