Kauneudenhoitoala

Hyvinvointia toisille

Kauneudenhoitoalalla tuotetaan ihmisille palveluita, jotka edistävät hyvinvointia. Alan ammattilaiset toimivat esimerkiksi kampaajina, partureina, kosmetologeina, stylisteina ja meikkaaja-maskeeraajina.

Perinteisen kauneushoitolatyön lisäksi on mahdollista työllistyä teatteri-, televisio- ja elokuva-alalle. Myös tiedotustehtävissä, kosmetiikkamyyjinä ja tuote-esittelijöinä tavataan alan ammattilaisia.

Osa heistä työskentelee toisen palveluksessa, mutta monet ovat yrittäjiä.

Kauneudenhoitoalan opintopolut

Toisen asteen oppilaitoksissa voi suorittaa kauneudenhoitoalan perustutkinnon. Alalle voi kouluttautua myös oppisopimuksella tai näyttötutkintoja suorittamalla.

Alan ammattikorkeakoulututkinto on estenomi.

Kauneudenhoito- ja hyvinvointiala Oikotiellä.

Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2021 Kun koulu loppuu