Ammattiesittely, Ammattikorkeakoulu, Artikkeli, Henkilökuva, Kaupan ala

Pamela kotiuttaa kansainvälisiä brändejä Suomeen

Suomeen urheilu- ja vapaa-ajan merkkituotteita maahantuovassa yrityksessä työskentelevä Pamela kannustaa kaupan alasta kiinnostuneita opiskelemaan liiketaloutta. Hänen kokemustensa mukaan opintojen yhteydessä tehdyllä harjoittelujaksolla on iso vaikutus alavalintaan.

Ammattiesittely, Artikkeli, Henkilökuva, Kaupan ala

Asiantuntemus on valttia teknisen kaupan myyntityössä

Kaupallinen koulutus ei ole ainoa tie kaupan alan mielenkiintoisiin tehtäviin. Asiakasvastaavana Cramo Finland Oy:ssä työskentelevä Joonas on saanut oivaa oppia teknisen kaupan alalle sähköalan automaatioasentajan koulutuksesta ja tehtävistä.

Ammattiesittely, Artikkeli, Henkilökuva, Kaupan ala

Kaupan ala vei Tomin sydämen jo TET-harjoittelussa

Kahta K-kauppaa Helsingin keskustassa luotsaava Tom on työskennellyt ruokakaupassa koko uransa. Hän suosittelee lämpimästi kaupan alaa sekä K-kauppiaan uraa yrittäjyydestä haaveileville.

Artikkeli, Henkilökuva, Kaupan ala

Joukkueena jäällä ja myymälässä

Myös harrastuksista voi saada erinomaisen pohjan työuralle. Muotia ja kodintarvikkeita myyvässä Mujissa työskentelevä Lumi ammentaa työhönsä muodostelmaluistelun maajoukkueesta saamiaan oppeja.

Blogi, Kaupan ala

Ensitreffit kaupan alalla?

Kauppa on monen nuoren ensimmäinen työpaikka. S-ryhmän työhyvinvointijohtaja Sanna-Mari Myllynen kirjoittaa blogissaan nuorista kaupan alan välttämättömänä voimavarana sekä perehdyttämisen merkityksestä. "Meille on kunnia-asia saada tarjota nuorille erinomainen ensimmäinen työkokemus.”

Artikkeli, Kaupan ala, Kesätyökokemus, Vastuullinen kesäduuni

Miniyrittäjyyttä Promotion Pointilla – VKD19

Itsensä voittamista, miniyrittäjyyttä, itsenäisyyttä ja leikkimielistä kilpailua – näin Roope Lahtinen ja Kia Viimala kuvailevat kesätyötään Promotion Pointilla. Kävimme kysymässä heiltä, millaista myyntityö on. Kurkkaa kaksikon vastaukset alta!

Ammattiesittely, Blogi, Kaupan ala

Opettajaopiskelijan osa-aikatyöstä tuli unelmaduuni

Mustin ja Mirrin aluepäällikkö Janina Muhosen ensimmäinen unelma sulautui toiseen. Nyt hänen työssään yhdistyvät myynti ja opettaminen.

Kaupan ala, Kesätyökokemus

Kesätyö K-ryhmässä kehittää monipuolisesti taitoja tulevaisuuteen

Kalle Seppänen oli kesätöissä K-Citymarketin kassapalveluissa. Hänen mielestään kaikkien pitäisi ainakin kerran työskennellä asiakaspalvelutyössä, koska siinä oppii paljon hyödyllisiä taitoja kanssakäymisestä ja vuorovaikutuksesta.

Kaupan ala, Kesätyökokemus

Asiakaspalvelutyö sai Janinan kiinnostumaan kesätyöstä Prismassa

Janina Hannukainen oli kesätöissä Prisman kassalla myyjänä. Työssään hän nauttii erityisesti asiakaspalvelutyöstä sekä arvostaa S-ryhmän tarjoamaa kokemusta.

Ammattiesittely, Henkilökuva, Kaupan ala

Asiakaspalvelutyössä korostuu halu auttaa

Optisen myyjän työssä yhdistyvät terveydenhuolto, muoti ja käsityö. Luova ongelmanratkaisutaito, asiakaspalvelu ja ajoittain hyvinkin hektiset työpäivät pitävät Elsan hyvässä vireessä.

Ammattiesittely, Kaupan ala

Logistiikkainsinööri ajattelee ja analysoi kaupan alalla

Logistiikka on oleellinen osa kaupan alaa. Sampsa Savolainen kuvailee sitä kolmen palan palapeliksi, jossa logistiikka on linkki hankinnan ja markkinoinnin välissä. Pähkinänkuoressa logistiikka on materiaalin, tiedon ja rahan virtaa.

Ammattiesittely, Kaupan ala

Kauppias saa voitonriemua tekemistään kaupoista

Kauppias Virpi Hyppönen johtaa kahta Kookenkää. Kenkäkaupassa trendit ja sesonkien vaihtelut pitävät mukavasti varpaillaan. Työssä tarvitaan joustavuutta ja paineensietokykyä, mutta se antaa myös mahdollisuuden suunnitella arkea vapaasti.