Kiinteistöpalveluala

Niin kauan kuin on taloja, on töitä – kiinteistöpalvelualan koulutus kannattaa!

Kiinteistöpalveluala pitää huolen suomalaisten merkittävimmästä omaisuudesta, kiinteistöistä. Alan ammattilaiset mahdollistavat meille kaikille myös toimivan ja viihtyisän arjen kouluissa, työpaikoilla tai missä tahansa liikummekin. Kasvava ala työllistää yli 100 000 henkeä ja uusille osaajille riittää kysyntää taloustilanteesta riippumatta.

Kiinteistöpalvelut ovat esimerkiksi kiinteistöjen huoltoa ja ylläpitoa, energianhallintaa, siivousta ja puhtaanapitoa tai aula-, kokous-, turva- ja postipalveluja. Työ on käytännönläheistä, ja työympäristöt voivat vaihdella kirjastosta ja päiväkodista lentokenttään tai kansainväliseen luksushotelliin.

Olennaista työssä pärjäämiselle on kyky tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Monen mielestä parasta työssä onkin asiakkaalta saatu kiitos ja hyvä palaute.

Moni päätyy tekemään elämänmittaisen uran kiinteistöpalveluiden parissa, sillä tarjolla on paljon erilaisia urapolkuja ja etenemismahdollisuuksia. Toisaalta tarjolla on myös joustavampaa osa-aikatyötä, jota voi sovittaa esimerkiksi opiskelujen oheen. Vastaavasti kesätyöpaikkoja on tarjolla joka vuosi tuhansia, niitä kannattaa kysellä suoraan alan yrityksistä.

Tykkäätkö itsenäisestä, liikkuvasta ja monipuolisesta työstä ihmisten parissa?

Tutustu nuorten uratarinoihin ja tsekkaa opiskelupaikat:

siistii_hommaa