Kiinteistöpalveluala

Niin kauan kuin on taloja, on töitä – kiinteistöpalvelualalla on rajattomasti mahdollisuuksia!

Ammatteja

 • Kiinteistönhoitaja
 • Tekninen kiinteistönhoitaja
 • Siivooja
 • Viheralueiden hoitaja
 • Kerroshoitaja
 • Palvelupäällikkö
 • Palveluesimies
 • Palveluohjaaja
 • Aulapalveluhenkilö
 • Aluejohtaja
 • Työnjohtaja
 • Monipalvelutyöntekijä

Kiinteistöpalveluala pitää huolta suomalaisten merkittävimmästä omaisuudesta, kiinteistöistä. Alan ammattilaiset mahdollistavat toimivan, turvallisen ja viihtyisän arjen kouluissa, työpaikoilla tai missä tahansa liikummekin. Kasvava ja uudistuva ala työllistää yli 100 000 ihmistä ja uusille osaajille riittää kysyntää taloustilanteesta riippumatta.

Kiinteistöpalvelualan työt ovat kiinteistöjen hoitoa ja ylläpitoa kuten siivousta, kiinteistöhuoltoa, ulkoalueiden hoitoa ja teknisiä palveluita sekä toimitila- ja käyttäjäpalveluita kuten aula-, kokous- ja turvallisuuspalveluita. Työ on käytännönläheistä ja työympäristöt vaihtelevat taloyhtiöistä ja kauppakeskuksista lentokenttään tai kansainväliseen luksushotelliin.

Tykkäätkö itsenäisestä, liikkuvasta ja monipuolisesta työstä ihmisten parissa?

Olennaista työssä pärjäämiselle on hyvä palveluasenne ja kyky tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Monen mielestä töissä parasta on asiakkaalta saatu kiitos ja hyvä palaute.

Kiinteistöpalveluala tarvitsee lähivuosina paljon uusia tekijöitä. Automaation ja digitalisaation myötä tehtävät monipuolistuvat, ja alan ammattilaiset ovat tärkeässä asemassa vaikuttamassa kiinteistöjen energia- ja ekotehokkaaseen käyttöön. Kiinteistöpalvelualalla voit vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin ja edistää kestävää kehitystä.

Moni päätyy tekemään elämänmittaisen uran kiinteistöpalveluiden parissa, sillä tarjolla on paljon erilaisia urapolkuja ja hyviä etenemismahdollisuuksia. Tarjolla on myös joustavaa osa-aikatyötä, jota voi sovittaa esimerkiksi opiskelujen oheen. Kesätyöpaikkoja on joka vuosi avoinna tuhansia, niitä kannattaa kysellä suoraan alan yrityksistä, joita löydät esimerkiksi täältä. Kiinteistöpalvelualalla eivät työt lopu!

Tutustu kiinteistöpalvelualaan Prezi-esityksestä.

Uutta! Tila 2030 on yläkouluille suunnattu oppimiskokonaisuus, joka johdattaa kiinteistö- ja rakentamisalan maailmaan. Tietoa kiinteistöpalvelualan töistä ja ammateista löydät erityisesti teemasta ”Tila toimii ja kestää”.

Alan tutkinnot Opintopolussa
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto (etenkin nuorille)
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto

 

Siistii hommaa

Instagram
Facebook
YouTube

Kesätyökokemus, Kiinteistöpalveluala

SOLin kesätyössä pääsee soveltamaan omaa osaamistaan erilaisissa tilanteissa

Emil Chowdhury työskentelee kesätöissä SOLilla aulavartijana. Hän hoitaa aula- ja vastaanottotehtäviä Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa.

Kesätyökokemus, Kiinteistöpalveluala

VVO:lla korostuu asiakaslähtöinen ja energinen asenne

Juuso Purovuo työskentelee palveluneuvojana VVO:lla. Kuunteleminen on yksi tärkeimmistä taidoista, joita palveluneuvoja tarvitsee.

Kesätyökokemus, Kiinteistöpalveluala

SOLin pyykkipojan työ laivalla on vaativaa mutta hauskaa

Lorik Crnoberg oli kesätöissä Sol Palveluilla pyykkipoikana. Tapasimme Lorikin ja keskustelimme hänen kokemuksistaan. Millainen toimenkuvasi on...


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2020 Kun koulu loppuu