Logistiikka ja huolinta

Hyppää alalle, jossa pelikenttänä on koko maailma

Ammatteja

 • Logistiikkapäällikkö
 • Liikenteenhoitaja
 • Ajojärjestelijä
 • Huolitsija
 • Kuljetussuunnittelija
 • Terminaalityöntekijä
 • Liiketoimintajohtaja
 • Henkilöstöpäällikkö
 • Kirjanpitäjä
 • Tiedottaja
 • Myyntipäällikkö

Kiinnostaisiko sinua liikutella koko maailmaa?

Logistiikka ja huolinta tarkoittavat yksinkertaisimmillaan tavaran ja tiedon liikuttamista, varastoimista ja toimittamista perille. Liikuteltavana voi olla mitä tahansa mikrosiruista satojen tuhansien kilojen painoisiin koneisiin. Työsi jäljet näkyvät päivittäin ihmisten ja yritysten arjessa ja ala tarjoaa monipuolisia ammatteja sekä uravaihtoehtoja eri koulutustaustaisille.

Logistiikka- ja huolinta-alan ammattilaiset varmistavat, että vaikkapa netistä tilaamasi lenkkarit kuljetetaan luoksesi oikeaan osoitteeseen, aikataulussa, kustannustehokkaasti ja turvallisesti. He myös varmistavat, että pystyt seuraamaan tilauksesi matkaa netissä ja saat apua sekä neuvoja tarvittaessa.

Oman mausteensa työhön tuovat globaalit lait, määräykset ja sopimukset. Ne ohjaavat toimimaan vastuullisesti, kehittämään ympäristöystävällisempiä kuljetusmuotoja ja varmistamaan, etteivät lähetetyt tavarat uhkaa kansallista tai kansainvälistä turvallisuuttamme.

Millä taidoilla pärjään logistiikka- ja huolinta-alalla?

Logistiikassa on kyse tiimipelistä. Yhteistyökyky, täsmällisyys ja aloitteellisuus ovat avaintaitoja vauhdikkaalla ja monipuolisella alalla.

Tärkeimmät evääsi alalla etenemiseen ovat soveltuva koulutuspohja, innostunut asenne ja vastuullinen ote työhön. Alan sanasto ja materiaalit ovat kansainvälisiä, usein myös työkaverit tai esimies. Englannin kieli pitää hallita, ja muusta kielitaidosta on etua.

Suomessa logistiikka- ja liikennesektori on vahva vaikuttaja ja se työllistää noin 120 000 työntekijää.

Alan opiskelupaikat

Katso myös

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto ry

Kuljetusala.com

Logistiikanmaailma.fi

Ammattiesittely, Logistiikka- ja huolinta-ala

Mitä sinä haluaisit tehdä isona? Logistiikka-ala työllistää useiden alojen asiantuntijoita!

Logistiikka-alalle voi päätyä monen opintopolun kautta. Kuehne + Nagelilla työskentelevät niin tuotantotalouden insinööri Jukka, liiketalouden tradenomi Tea kuin International Business & Logistics -koulutusohjelmasta valmistunut Iris. Lue lisää!

Ammattiesittely, Logistiikka- ja huolinta-ala

Logistiikka-ala tarjoaa monipuolisia ja haastavia tehtäviä

Logistiikkapalveluiden myynti on tärkeä osa alan yrityksen toimintaa, tietää Kalle Cleve. Liikenteenhoitaja Milla Kärmeniemi puolestaan nimeää työnsä parhaaksi puoleksi monipuolisuuden, mikä näkyykin tehtävissä kautta koko alan.

Ammattiesittely, Kesätyökokemus, Logistiikka- ja huolinta-ala

Kansainvälisyyttä ja tiimihenkeä

Ronille kesätyö DB Schenkerillä tarjosi hyvän mahdollisuuden tutustua logistiikka- ja huolinta-alaan. Samalla paranivat sekä kunto että kaupunkituntemus.

Ammattiesittely, Logistiikka- ja huolinta-ala

Vauhdikkaita ja vaihtelevia päiviä

Vielä opiskeluaikoina Viivi Mentula, 29, ei ollut täysin varma, mitä haluaisi valmistuttuaan tehdä. Kesätyöt eri logistiikka-alan tehtävissä avasivat kuitenkin IB-tradenomiksi Etelä-Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistuneen nuoren naisen silmät.

Ammattiesittely, Logistiikka- ja huolinta-ala

Huolitsijan työpaikkana on koko maailma

Tom Holmqvist toteuttaa asiakkaan toiveet ja järjestää kuljetuksen vaikka maailman ääriin. Kiehtovinta on saada ongelmat ratkaistuiksi.