Logistiikka ja huolinta

Hyppää alalle, jossa pelikenttänä on koko maailma

Ammatteja

 • Logistiikkapäällikkö
 • Liikenteenhoitaja
 • Ajojärjestelijä
 • Huolitsija
 • Kuljetussuunnittelija
 • Terminaalityöntekijä
 • Liiketoimintajohtaja
 • Henkilöstöpäällikkö
 • Kirjanpitäjä
 • Viestintäasiantuntija
 • Myyntipäällikkö

 

Kiinnostaisiko sinua liikutella koko maailmaa?

Logistiikka ja huolinta tarkoittavat yksinkertaisimmillaan tavaran ja siihen liittyvän tiedon liikuttamista, varastoimista ja toimittamista perille. Liikuteltavana voi olla mitä tahansa mikrosiruista satojen tuhansien kilojen painoisiin koneisiin.

Ala tarjoaa yhteiskunnallisesti tärkeitä työtehtäviä. Työn jäljet näkyvät päivittäin ihmisten ja yritysten arjessa. Alan ammattilaiset varmistavat, että yrityksen tilaama kone tai netistä tilaamasi lenkkarit kuljetetaan oikeaan paikkaan, aikataulussa, kustannustehokkaasti ja turvallisesti. He myös varmistavat, että tilausta voi seurata ja auttavat tarvittaessa.

Oman mausteensa työhön tuovat globaalit ja kansalliset lait ja sopimukset. Ne ohjaavat toimimaan vastuullisesti, kehittämään ympäristöystävällisempiä kuljetusmuotoja ja varmistamaan, etteivät lähetetyt tavarat uhkaa turvallisuuttamme tai talouttamme.

 

Millä taidoilla pärjään logistiikka- ja huolinta-alalla?

Vauhdikas ala tarjoaa monipuolisia ammatteja sekä uravaihtoehtoja eri koulutustaustaisille. Tärkeimmät evääsi alalla etenemiseen ovat soveltuva koulutuspohja, innostunut asenne ja vastuullinen ote työhön.

Lisäksi logistiikassa on kyse tiimipelistä. Yhteistyökyky, tarkkuus ja aloitteellisuus ovat avaintaitoja. Alan sanasto ja materiaalit ovat kansainvälisiä, usein myös työkaverit. Englannin kieli pitää hallita, ja muusta kielitaidosta on etua.

Liikenne- ja logistiikkasektori on vahva vaikuttaja, ala työllistää vajaa 120 000 työntekijää ympäri Suomea nyt ja tulevaisuudessa.

 

Alan opiskelupaikat

Katso myös

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto ry

Logistiikanmaailma.fi

Ammattiesittely, Logistiikka- ja huolinta-ala

Mitä sinä haluaisit tehdä isona? Logistiikka-ala työllistää useiden alojen asiantuntijoita!

Logistiikka-alalle voi päätyä monen opintopolun kautta. Kuehne + Nagelilla työskentelevät niin tuotantotalouden insinööri Jukka, liiketalouden tradenomi Tea kuin International Business & Logistics -koulutusohjelmasta valmistunut Iris. Lue lisää!

Ammattiesittely, Logistiikka- ja huolinta-ala

Logistiikka-ala tarjoaa monipuolisia ja haastavia tehtäviä

Logistiikkapalveluiden myynti on tärkeä osa alan yrityksen toimintaa, tietää Kalle Cleve. Liikenteenhoitaja Milla Kärmeniemi puolestaan nimeää työnsä parhaaksi puoleksi monipuolisuuden, mikä näkyykin tehtävissä kautta koko alan.

Ammattiesittely, Kesätyökokemus, Logistiikka- ja huolinta-ala

Kansainvälisyyttä ja tiimihenkeä

Ronille kesätyö DB Schenkerillä tarjosi hyvän mahdollisuuden tutustua logistiikka- ja huolinta-alaan. Samalla paranivat sekä kunto että kaupunkituntemus.

Ammattiesittely, Logistiikka- ja huolinta-ala

Vauhdikkaita ja vaihtelevia päiviä

Vielä opiskeluaikoina Viivi Mentula, 29, ei ollut täysin varma, mitä haluaisi valmistuttuaan tehdä. Kesätyöt eri logistiikka-alan tehtävissä avasivat kuitenkin IB-tradenomiksi Etelä-Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistuneen nuoren naisen silmät.

Ammattiesittely, Logistiikka- ja huolinta-ala

Huolitsijan työpaikkana on koko maailma

Tom Holmqvist toteuttaa asiakkaan toiveet ja järjestää kuljetuksen vaikka maailman ääriin. Kiehtovinta on saada ongelmat ratkaistuiksi.


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2020 Kun koulu loppuu