Ammattiesittely, Henkilökuva, Matkailu- ja ravintola-ala

Restonomeilla on monipuolisesti merkityksellisiä töitä

Restonomi voi rakentaa urapolkunsa hyvinkin monipuolisissa, merkityksellisissä ja mielenkiintoisissa työtehtävissä ja restonomin koulutus antaa laajan ymmärryksen koko matkailu- ja ravintola-alan toimintakentästä. Semmi Siltala toimii tällä hetkellä myyntiedustajana Hartwallilla, mutta hänellä on myös vahva tausta yrittäjänä.

Ammattiesittely, Henkilökuva, Matkailu- ja ravintola-ala

Restonomit kokevat työnsä merkitykselliseksi

Neljä restonomia kertovat oman näkökulmansa työnsä merkityksellisyydestä. Mistä merkityksellisyyden tunne kumpuaa heidän työssään matkailu- ja ravintola-alalla?

Henkilökuva, Matkailu- ja ravintola-ala, Opiskelijaesittely

Nean valinta yläkoulun jälkeen: ravintola-alan opinnot

Nean mielestä ravintola- ja catering-alan perustutkinnon opiskelussa mukavinta on se, että oppii joka päivä jotain uutta, tutustuu ihmisiin ja saa paljon kavereita koulusta. Ravintola-alan opinnoissa on paljon työpaikoilla oppimista. Nean mukaan siinä kehittyy hyvin mm. tilannetaju - oppii lukemaan erilaisia tilanteita ja ihmisiä. Lue lisää täältä!

Ammattikorkeakoulu, Matkailu- ja ravintola-ala, Matkailu- ja ravintola-ala

Hae restonomiksi kevään yhteishaussa!

Restonomiksi voi opiskella kahdessatoista ammattikorkeakoulussa Suomessa. Niiden tarjonta korkeakoulujen kevään yhteishaun 17.–31.3.2021 osalta on löydettävissä kätevästi täältä. Lue lisää!

Ammattiesittely, Henkilökuva, Matkailu- ja ravintola-ala

Restonomien uratarinat ovat kiehtovia!

Niinan ja Antin urapolku on vienyt tässä elämänvaiheessa matkailu- ja ravintola-alalla hotellisektorille ja siellä monipuolisiin hotellipäällikön työtehtäviin. Lue heidän tarinansa täältä!

Henkilökuva, Matkailu- ja ravintola-ala, Opiskelijaesittely

Kokkiopinnoissa ei ole umpiperää: Ravintola- ja catering-alan perustutkinto ja restonomitutkinto jopa osittain yhtä aikaa!

Noel opiskelee Perho Liiketalousopistossa ja väyläopintojen kautta hän opiskelee myös ammattikorkeakouluopintoja Haaga-Heliassa. ”Perhossa tavoitteena on, että oppii perusasiat, pääsee tekemään paljon käsin ja osa opinnoista tehdään työpaikoilla oppien. Ammattikorkeakouluopinnoissa me analysoidaan, miten projekti eteni, mikä oli hyvää ja miten olisi voinut parantaa”, kertoo Noel. Lue lisää täältä!

Kysely

Mitä on matkailu- ja ravintola-ala?

Mitä sinulle tulee mieleen matkailu- ja ravintola-alan töistä?

Matkailu- ja ravintola-ala, Opiskelijaesittely

Restonomiopiskelija Marianne Mokkala: Koko maailma on avoinna!

”Matkailuala on aina kiinnostanut minua sen kansainvälisyyden takia. Opiskelin restonomitutkintoni Saimaan ammattikorkeakoulussa, jonka aikana...

Matkailu- ja ravintola-ala, Opiskelijaesittely

Ammattitaitoinen tarjoilija voi valita työpaikkansa

Tarjoilijaksi valmistuva Lauri Blomqvist, 18, Ravintolakoulu Perhosta kertoo innostuneensa alasta television kokkiohjelmien ja kotitaloustuntien myötä...

Matkailu- ja ravintola-ala, Opiskelijaesittely

Kokin työ on rankkaa, mutta antoisaa

Miia Oksanen, 19, on vastikään saattanut kokkiopintonsa päätökseen Ravintolakoulu Perhossa. Hän sanoo halunneensa kokiksi pienestä...

Matkailu- ja ravintola-ala, Opiskelijaesittely, Satakunnan ammattikorkeakoulu

Matkailualalle mahtuu monenlaisia ammattilaisia

Olen ollut aina kiinnostunut eri kielistä ja kulttuureista. Se taisi olla suurin syy, miksi...

Ammattiesittely, Matkailu- ja ravintola-ala

Työn imussa – Ravintoloiden nuorilla ammattilaisilla on palveluasenne kohdallaan

Tarjoilija Marko Toivonen haaveilee vuoropäällikköharjoittelusta. Ravintolatyössä homma on pidettävä kasassa kiireessäkin. Marko opiskeli tarjoilijan perustutkinnon yhtä aikaa lukio-opintojen kanssa.

Ammattiesittely, Matkailu- ja ravintola-ala

Teea: Ravintolatyö vei mukanaan!

Teea Uitolla, 22, on homma hallussa: vuonna 2008 McDonald’silla kesätöissä aloittanut Teea on edennyt Lielahden ravintolan vuoropäälliköksi.

Ammattiesittely, Matkailu- ja ravintola-ala

Jaana: Kokin työ on tiimityötä

Kokin ammatissa tarvitaan luovuutta, tiimityötaitoja, joustavuutta sekä valmiutta työskennellä vaihtelevina työaikoina ja yllättävissäkin tilanteissa. Hyvästä kunnosta on hyötyä, sillä työ on ajoittain fyysisesti kuormittavaa.

Ammattiesittely, Matkailu- ja ravintola-ala

Ponnahdus Tahkolle työelämään

Millaisia työtehtäviä löytyy laskettelukeskuksen rinteiltä? Hiihdonopettaja, rinnetyöntekijä, tarjoilija ja vastaanottopäällikkö kertovat tarinansa.

Ammattiesittely, Matkailu- ja ravintola-ala, Yrittäjyystarina

Yrittäjä – oman työnsä herra

Ravintoloitsija Jarkko Myllymäki haaveili oman baarin perustamisesta, mutta päätyikin ensin yrittäjäksi suomalaisiin raaka-aineisiin panostavaan ravintola Juureen. Sen jälkeen oli vuorossa viinibaari Latva.