Muovi- ja kumiteollisuus

Muovi- ja kumituotteet ovat osa suomalaisten arkipäivää: autonrenkaita, kumisaappaita ja erilaisia pakkauksia tarvitaan joka päivä. Alan valmisteita löytyy niin elektroniikkatuotteista, kodinkoneista, vaatteista kuin sisustusmateriaaleistakin. Myös erikoisemmissa tuotteissa muovilla ja kumilla on paikkansa: Tiesitkö, että formula-autoa ei pysty valmistamaan ilman tämän alan tuotteita?

Muovi- ja kumiteollisuuden yritykset ovat sijaintipaikkakunnillaan merkittäviä työllistäjiä. Tällä hetkellä ala työllistää yli 15 000 henkilöä Suomessa.

Muovi- ja kumitekniikan perustutkinto on nopea väylä muovi- ja kumiteollisuuden hommiin. Tutkinnon suorittanut voi työskennellä muovi- ja kumituotteiden monipuolisissa ja kiinnostavissa valmistustehtävissä: valvoa tuotantoa, suorittaa muovi- ja kumituotannon laitteiden päivittäisiä huolto- ja korjaustöitä sekä testata muovi- ja kumituotteita ja raaka-aineita yleisimmillä testausmenetelmillä. Ammattilainen hallitsee yhtä lailla niin kemialliset prosessit kuin koneiden tekniikan.

Tällä alalla ympäristöasiat ovat tärkeitä, ja tuotteita sekä valmistusmenetelmiä kehitetään jatkuvasti. Työ on vaihtelevaa ja hommia tehdään yhdessä muiden ammattilaisten kanssa.

Hae opiskelemaan muovi- ja kumitekniikan perustutkintoa ja opiskele itsellesi hyvä ammatti!

Älä viskaa muoveja mäkeen (video)