Opetus- ja koulutusala

Ammatteja

  • Lastentarhanopettaja
  • Aineenopettaja
  • Luokanopettaja
  • Erityisopettaja
  • Opinto-ohjaaja
  • Musiikkipedagogi
  • Tanssinopettaja
  • Steinerkoulun opettaja
  • Ratsastusopettaja
  • Teatteri- ja tanssinopettaja

 

Opetus- ja koulutusalan ammattilaisia tarvitaan siellä missä on opetettaviakin. Päiväkodin, peruskoulun, lukion ja ammatillisten oppilaitosten lisäksi opettajia tarvitaan ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.

Alalla toimii paljon myös koulutusyrityksiä, jotka tarjoavat palveluitaan esimerkiksi erilaisten organisaatioiden henkilöstölle. Kouluttajaksi voi siis päätyä minkä tahansa alan asiantuntijana.

Alalla voi toimia joko työnantajan palveluksessa tai yrittäjänä.

Opetus- ja koulutusalan opintopolut

Lastentarhanopettajaksi voi opiskella ammattikorkeakoulussa (sosionomi AMK) tai yliopistossa (kasvatustieteen kandidaatti).

Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa tai yliopistossa voi suorittaa ammatillisen opettajakoulutuksen, jos haluaa oman alansa opettajaksi.

Yliopistossa koulutetaan aineenopettajia, luokanopettajia, opinto-ohjaajia ja erityisopettajia.

Suomessa on mahdollista opiskella myös esimerkiksi musiikkipedagogiksi, tanssinopettajaksi, Steinerkoulun opettajaksi, teatteri- ja tanssinopettajaksi sekä ratsastusopettajaksi. Tutustu mahdollisuuksiin Opintopolussa.

Lue lisää opetusalasta Oikotieltä.

Artikkeli, Henkilökuva, Itä-Suomen yliopisto, Opetus ja koulutus, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Tulevaisuus tarvitsee fysiikkaa – Itä-Suomen yliopisto

Jenni löysi oman juttunsa fysiikan opettamisesta ja opiskelee nyt aineenopettajaksi Itä-Suomen yliopistossa. Opiskelun Jenni kokee mielenkiintoisena ja laadukkaana. Haastaviin pulmiin saa apua tsemppaavilta opiskelukavereilta.

Artikkeli, Henkilökuva, Itä-Suomen yliopisto, Opetus ja koulutus, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Ilmiömäisiä onnistumisen kokemuksia – Itä-Suomen yliopisto

Santeri opiskelee Itä-Suomen yliopistossa pääaineena kemiaa ja haluaa tulevaisuudessa työskennellä opettajana. Ilmiöiden ymmärtäminen tuo opiskeluun paljon onnistumisen kokemuksia ja käytännön harjoittelua saa esimerkiksi labrassa.

Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2020 Kun koulu loppuu