TechWomen – Tekniikan alan mahdollisuudet

Mitä kaikkea tekniikan alalla voi tehdä? Yksi parhaista vastauksista on “lähes mitä vain”. Teknisillä aloilla ei välttämättä tarvita syvää matematiikan ja fysiikan osaamista.

Tiesitkö, että teknisen alan koulutuksen saanut voi työskennellä esimerkiksi tutkijana, ympäristöjohtajana, kaupunginarkkitehtina, toimitusjohtajana, suunnitteluinsinöörinä, muotoilijana, sisällöntuottajana, liikkeenjohdon konsulttina tai ympäristö- ja laadunvalvojana?

Olennaista on, että teknisten alojen opiskelu jättää oven auki moneen suuntaan. Samalla se voi antaa lisävuosia oman unelma-ammatin löytämiseen. Kipinä tiettyyn aihealueeseen voi nimittäin syttyä vasta opiskelujen aikana.

TechWomen-aiheiset artikkelit ja videot kannustavat ja rohkaisevat etenkin nuoria naisia tekniikan aloille. Tytöt valitsevat huomattavasti poikia harvemmin teknisen alan.

Tutustu aiheeseen tarkemmin ja löydä uusia mahdollisuuksia!

Ammattiesittely, Energiateollisuus, TechWomen

Tekniikan alalle kaivataan naisia esikuviksi

Ennakkoluulot estävät nuoria naisia hakemasta tekniikan alalle. Kuvitellaan, että kaikki ovat yksinäisiä kellarikoodaajia. Haluan rikkoa ne stereotypiat.

Energiateollisuus, TechWomen

Aurinkokennoja tutkiva Hele Savin innostuu ongelmien ratkaisemisesta

Sähkötekniikan professori Hele Savin sai kesäkuussa eduskunnan myöntämän ensimmäisen naisten innovaatiopalkinnon. Nyt Savinilla on tähtäimessä tutkimusryhmän keksintöjen maailmalle vieminen oman yrityksen kautta.

Artikkeli, Henkilökuva, TechWomen, Tekstiili- vaate- ja muotiala

Marika on koodaava vaatetusalan osaaja – Yllättävä yhdistelmä kiinnostaa työnantajia

Marika halusi kehittää vaatetusalan digitaalisia palveluita. Vaatetusalan tutkinnon jälkeen hän päätyi opiskelemaan tieto- ja viestintätekniikkaa. Tekniikan alalla tulevaisuutta ei tarvitse lyödä lukkoon opiskelupaikkaa hakiessa.