Ammattiesittely, Energiateollisuus, TechWomen

Tekniikan alalle kaivataan naisia esikuviksi

Ennakkoluulot estävät nuoria naisia hakemasta tekniikan alalle. Kuvitellaan, että kaikki ovat yksinäisiä kellarikoodaajia. Haluan rikkoa ne stereotypiat.

Energiateollisuus, TechWomen

Aurinkokennoja tutkiva Hele Savin innostuu ongelmien ratkaisemisesta

Sähkötekniikan professori Hele Savin sai kesäkuussa eduskunnan myöntämän ensimmäisen naisten innovaatiopalkinnon. Nyt Savinilla on tähtäimessä tutkimusryhmän keksintöjen maailmalle vieminen oman yrityksen kautta.

Artikkeli, Henkilökuva, TechWomen, Tekstiili- vaate- ja muotiala

Marika on koodaava vaatetusalan osaaja – Yllättävä yhdistelmä kiinnostaa työnantajia

Marika halusi kehittää vaatetusalan digitaalisia palveluita. Vaatetusalan tutkinnon jälkeen hän päätyi opiskelemaan tieto- ja viestintätekniikkaa. Tekniikan alalla tulevaisuutta ei tarvitse lyödä lukkoon opiskelupaikkaa hakiessa.

Artikkeli, TechWomen

Tekniikan tähtiainesta – Mentori auttaa rakentamaan unelmien työuran

Annimari, Tiia ja Jenny ovat ABB Talent -ohjelman tähtiä. Heille on taattu varma kesätyöpaikka koko opiskeluajaksi. Mentorit auttavat talenteja löytämään heidän omat vahvuutensa sekä kehittämään puolia, jotka kaipaavat vielä vahvistusta.

Ammattiesittely, Artikkeli, Henkilökuva, TechWomen

Kaapeleissa kulkeva virta houkutteli sähkön maailmaan

Sallamaria Iltanen haluaa oman alansa vahvaksi asiantuntijaksi. Kaapelien vianpaikannus Fingridillä on työtä, jossa saa ratkaista ongelmia. Ilman oikeita vastauksia jokainen meistä olisi pulassa, koska sähkö ei kulkisi.

Ammattikorkeakoulu, Metropolia, Opiskelijaesittely, Rakennusala, TechWomen

Siri opiskelee rakennustekniikkaa Metropoliassa

Sirille on tärkeää, että Metropoliassa on välittävä ja huolehtiva ilmapiiri. Hän voi oman mielenkiinnon mukaan opiskella valinnaiskursseja myös muista koulutusohjelmista.

Ammattiesittely, Kemianteollisuus, TechWomen

Kemiaa olisi voinut opiskella enemmänkin

Venla pääsi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta valmistumisensa jälkeen kaasuyhtiö AGAlle töihin. Monipuoliset työtehtävät vievät häntä Suomen lisäksi ympäri Eurooppaa.

Lahden ammattikorkeakoulu, Opiskelijaesittely, TechWomen

Materiaalitekniikan opiskelu on monipuolista ja käytännönläheistä

Sanni ja Tuomas opiskelevat Lahden ammattikorkeakoulussa puutekniikkaa. Molemmat ovat viihtyneet opinnoissa, koska mukana on paljon konkreettista tekemistä.

HAMK Biotalous, Hämeen ammattikorkeakoulu - HAMK, Opiskelijaesittely, TechWomen

Ideologiasta ammatti – kestävän kehityksen uralle Hämeen ammattikorkeakoulusta

Kestävän kehityksen koulutusohjelmasta voi päätyä myös tiedottajaksi. Suvi Lehtisen työhön kuuluu myös palveluneuvojan tehtäviä.

Opiskelijaesittely, Satakunnan ammattikorkeakoulu, TechWomen

Merenkulkualalta töihin merelle tai maalle

Opiskelen merenkulun insinööriksi. Sain kipinän hakea tänne verrattuani eri insinöörialoja, kuten ajoneuvo- ja metallipuolta....

Hämeen ammattikorkeakoulu - HAMK, Opiskelijaesittely, TechWomen

Liikenneala tähtää tulevaisuuteen

Älyliikenne kiehtoo Kirsi Kangasmaata. Liikennealan koulutuksella voi työskennellä esimerkiksi liikenne-, parkkipaikka- tai risteyssuunnittelijana.