Teknologiateollisuus

Tekniikasta tai koneista ja laitteista ei tarvitse olla kiinnostunut. Mutta kannattaa kiinnostua siitä, mitä teknologialla voi saada aikaiseksi. Katso videotarinoita Mytechissa!

Teknologialla on keskeinen rooli kaikkien maailman merkittävien haasteiden ratkaisemisessa. Näitä ovat esimerkiksi kaupungistuminen, ikääntyminen, puhtaan veden ja ilman saanti, materiaalien tehokas kierto… Teknologiat ovat työkaluja, joilla sinäkin voit olla tulevaisuudessa tekemässä asioita, jotka muuttavat maailmaa.

Teknologiayrityksissä merkityksellisiä töitä tekevät erilaiset osaajat, jotka ovat opiskelleet ammattioppilaitosten, ammattikorkeakoulujen tai yliopistojen monilla eri koulutusaloilla.

Mitä sinä haluaisit osata isona?

Muotoilla palveluja, johtaa ympäristöasioita, tutkia ihmisten ostokäyttäytymistä, suunnitella tai valmistaa älykkäitä materiaaleja, ohjelmistoja tai koneita, huolehtia rahavirroista, suunnitella energiaa säästäviä tuotteita ja palveluja, kouluttaa ihmisiä, kertoa upeita tarinoita älykkäistä ratkaisuista tai palveluista, ohjelmoida robotteja, myydä aaltoenergiaa tai kyberturvallisuutta, ostaa maamineraaleja vai tehdä isoja ostosopimuksia? Kaikille näille, ja monille muillekin osaajille, on merkityksellisiä töitä teknologiayrityksissä – tulevaisuudessakin.

MyTechissa on 100 videotarinaa teknologiayritysten nuorista osaajista. Katso, mitä nämä osaajat ovat opiskelleet ja mitä he nyt tekevät. Katso, mitä he kertovat työstään ja sen merkityksestä sekä osaamisestaan ja opiskeluvalinnoistaan. Kerää itsellesi tietoa, joka auttaa sinua tekemään omia valintojasi.

 

MyTech/Opiskelemaan, mutta mitä ja miksi?

MyTech Facebookissa

Mytech Instagramissa

Kesätyökokemus, Teknologiateollisuus

Asiakaspalvelutyöstä on hyötyä tulevaisuudessa

Emmi Vilkanen ja Emmi Hautala olivat kesätöissä Telian kuluttaja-asiakaspalveluissa Turussa. Digitalisaatio ja miten se tulee kehittymään ja vaikuttamaan kaikkeen ihmisten elämässä kiinnostaa.

Kesätyökokemus, Teknologiateollisuus

”Teknologia-ala kiinnostaa, sillä se kasvaa koko ajan massiivisesti”

Mikko Huttu oli kesätöissä Nokialla tuotannon toimihenkilönä. Mikko kertoo oppineensa paljon tietoliikennetekniikasta ja isossa toimintaympäristössä toimimisesta.

Ammattiesittely, Artikkeli, Henkilökuva, Teknologiateollisuus

Tuija luo viihtyisää asuinympäristöä teknologian avulla

Tuija Pakkanen on WSP Finlandin ensimmäinen kaupunkianalyytikko. Tuijan tehtävänä on luoda kestävää ympäristöä, jossa asukkaat voivat hyvin.

Ammattiesittely, Artikkeli, Henkilökuva, Teknologiateollisuus

Timo toimii linkkinä myynnin ja tuotannon välillä

Timo on sovelluspäällikkö, joka tuo teknistä asiantuntemusta myynnin käyttöön. Hänen tehtävänsä on löytää oikeat ratkaisut asiakkaiden tarpeisiin.

Kesätyökokemus, Teknologiateollisuus

Achieving goals through inspiration in Valmet

Saqlain Zafar worked as a summer trainee in Valmet. We catched up with Saqlain...