Vuokratyö

 

Vuokratyö – kohti unelmaduunia

Ammatteja

  • Kokki
  • Kirjanpitäjä
  • Siivooja
  • Kirvesmies
  • Sairaanhoitaja
  • Tarjoilija
  • Palkanlaskija
  • Hitsaaja
  • Koneistja
  • Lähihoitaja

Jos oma ala tai ammatti ei ole vielä selvillä, vuokratyön kautta voi kokeilla erilaisia töitä ja tutustua erilaisiin työpaikkoihin. Vuokratöissä tutustuu uusiin ihmisiin ja luo laajan kontaktiverkoston, mistä voi olla apua työnhaussa myöhemmin.

Nuori ikä ja lyhyt työkokemus eivät ole esteenä vuokratöissä. Vuokratöissä on mahdollista saada muun muassa työturvallisuuskortti-, hygieniapassi- ja kassakoulutusta. Vuokratyöyritykset tarjoavat myös työnhakuvalmennusta ja vinkkejä onnistuneeseen työnhakuun.

Jos edessä on työhaastattelu, vuokratyöyrityksistä saa neuvoja vaikka siihen, miten työhaastattelussa pitää käyttäytyä, miten pukeutua ja mitä asioita nostaa esille.

Vuokratyön kautta työhön pääsee yleensä nopeasti. Tietyillä aloilla, kuten esimerkiksi ravintola- ja kaupan alalla, voi aika pitkälti itse päättää, milloin ja missä työskentelee.

Opiskelija voi yhdistää opintoihinsa hyvin vuokratyön ja tienata lisärahaa, silloin kun opinnot sallivat. Samalla karttuu työkokemusta, mikä parantaa työllistymistä opintojen jälkeen.

www.hyvatyopaikka.fi

Katso myös

 

Ammattiesittely, Artikkeli, Uutinen, Vuokratyö

Festivaalit tiskin takaa: ”Opin, että töissäkin voi pitää hauskaa”

Espoolainen Kalle Granlund ja tamperelainen Mikael Laine kiersivät kesällä suomen suurimpia festivaaleja työkseen – ei tosin tiskijukkina, vaan baarimikkoina.

Ammattiesittely, Artikkeli, Vuokratyö

Myyntivalmennusta, tarjoilijakoulutusta vai hygieniapassi? Vuokratyö tarjoaa koulutusta oman kiinnostuksen mukaan

Nuorille vuokratyö on mainio väylä hankkia kokemusta ja sukeltaa eri alojen arkeen. 19-vuotiaalle Ilona Hiltuselle ravintola-alan koulutukset toivat lisää töitä ja monipuolisempia haasteita.  

Blogi, Vuokratyö

Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä

Mikään työkokemus ei ole turhaa, vaan kaikesta oppii aina jotakin tulevaisuutta varten, kirjoittaa elinkeinopoliittinen asiantuntija Marianne Heinonen.

Ammattiesittely, Artikkeli, Vuokratyö

Vuokratyö – Arvaamaton villi länsi vai sittenkin ihan tavallinen työ?

Vuokratyö on näppärä keino hankkia lisätienestiä välivuonna tai opintojen lomassa, mutta moni työllistyy myös pitkiin työsuhteisiin.

Ammattiesittely, Artikkeli, Vuokratyö

Vuokratyö viitoittaa tietä

Tytti Myöhänen löysi vuokratyön myötä uuden kotikaupungin ja uran markkinoinnin parissa.

Ammattiesittely, Vuokratyö

Antti viihtyy vuokratyössä

Antti Pänkäläinen löysi vuokratyön kautta mahtavan työporukan ja työpaikan, josta ei tulisi mieleenkään lähteä. Myös vuokratyössä voi edetä ja siinä on paljon mahdollisuuksia, hän muistuttaa.


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT.


© 2020 Kun koulu loppuu