Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto (UEF) on yksi maamme suurimmista yliopistoista. Toimimme kolmella kampuksella: Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa. Tarjoamme koulutusta 13 koulutusalalla ja liki sadassa pääaineessa tai koulutusohjelmassa. Koulutusalojen määrän mukaan olemme Suomen monialaisin tiedeyliopisto. Meille valitaan vuosittain noin 3 000 uutta opiskelijaa. Toiminnassamme korostuu monitieteisyys. Teemme maailmanluokan tutkimusta ja todella kovia tuloksia kansainvälisen tiedemaailman keskiössä.

Joustavat opiskelumahdollisuudet, kansainvälinen opiskeluympäristö ja tiiviit kampukset tarjoavat opiskelulle toimivat, turvalliset ja viihtyisät puitteet. Monipuolinen oppiainetarjonta mahdollistaa työllistymistä tukevien, joustavien opintopolkujen rakentamisen. Henkilökohtaisen opintojen suunnittelun ja ohjauksen avulla opiskelijamme saavat tarvitsemaansa tukea kohti omia työelämätavoitteitaan.

Tavoitteemme on olla Suomen paras yliopistollinen oppimisympäristö. Tarjoamme opiskelijoillemme nykyaikaisen oppimisympäristön sekä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja opiskelun tueksi.

UEFin koulutusalat:

 • Farmasia
 • Hammaslääketiede
 • Humanistiset tieteet
 • Kasvatustieteet
 • Kauppatieteet
 • Luonnontieteet
 • Lääketiede
 • Metsätieteet
 • Oikeustiede
 • Psykologia
 • Teologia
 • Terveystieteet
 • Yhteiskuntatieteet

Tutustu koulutuksiin uef.fi/hae

 


Kampukset

Joensuun kampus

Yliopistokatu 2, Joensuu, Suomi

Kuopion kampus

Yliopistonranta 1, Kuopio, Suomi

Savonlinnan kampus

Kuninkaankartanonkatu 5-7, Savonlinna, Suomi


Lisätiedot

Puhelinvaihde: 02 94 45 1111
www.uef.fi

 

Artikkeli, Henkilökuva, Itä-Suomen yliopisto, Opetus ja koulutus, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Tulevaisuus tarvitsee fysiikkaa – Itä-Suomen yliopisto

Jenni löysi oman juttunsa fysiikan opettamisesta ja opiskelee nyt aineenopettajaksi Itä-Suomen yliopistossa. Opiskelun Jenni kokee mielenkiintoisena ja laadukkaana. Haastaviin pulmiin saa apua tsemppaavilta opiskelukavereilta.

Artikkeli, Henkilökuva, Itä-Suomen yliopisto, Opetus ja koulutus, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Ilmiömäisiä onnistumisen kokemuksia – Itä-Suomen yliopisto

Santeri opiskelee Itä-Suomen yliopistossa pääaineena kemiaa ja haluaa tulevaisuudessa työskennellä opettajana. Ilmiöiden ymmärtäminen tuo opiskeluun paljon onnistumisen kokemuksia ja käytännön harjoittelua saa esimerkiksi labrassa.

Artikkeli, Henkilökuva, Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Yksi teoria soveltuu moneen tarkoitukseen – Itä-Suomen yliopisto

Hilla Magga opiskelee Itä-Suomen yliopistossa kutsumusalaansa. Sovelletun fysiikan opiskelu on Hillan mukaan samalla sopivan haastavaa, palkitsevaa ja kiinnostavia työtehtäviä on alalla monia.

Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely

Sovellettu fysiikka yhdistää insinööriosaamisen ihmisen hyvinvointiin – UEF

Itä-Suomen yliopiston sovelletun fysiikan tohtorikoulutettava Samu Kainulainen tutkii lääketieteen teknologian sovelluksia. Työ yhdistää insinööriosaamisen ihmisen hyvinvointiin.

Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely

Ympäristöpolitiikka etsii ratkaisuja ympäristöongelmiin – UEF

Ympäristöpolitiikka kiehtoo opiskelija Pinja Leinoa. Han haluaa etsiä ratkaisuja ympäristöongelmiin yhteiskuntatieteellisestä näkökulmasta luonnontieteen sijaan.

Henkilökuva, Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Kemia tarjoaa mahdollisuuksia yllättävissä paikoissa – Itä-Suomen yliopisto

Meri valmistuu kemian aineenopettajaksi. Kemian opiskelu Itä-Suomen yliopistossa on opettanut, että arkipäiväisetkin ilmiöt näyttävät kemian näkökulmasta erilaisilta.

Henkilökuva, Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Anssista valmistuu universaalin kielen opettaja – Itä-Suomen yliopisto

Matematiikan opiskelu Itä-Suomen yliopistossa mahdollistaa Anssille ammatillisen unelman toteuttamisen: "Haluaisin tehdä matematiikasta kiinnostavaa mahdollisimman monelle."