Minun TET-viikkoni TATissa: Ylitti odotukseni!

| TET-kokemus

Olin syksyllä 2018 TET-harjoittelussa Taloudellisessa Tiedotustoimistossa eli TATissa. TET-harjoittelu kesti viikon verran ja työskentelin kuusi tuntia päivässä.

TAT kiinnosti minua koska pääsin kirjoittamaan tietokoneella ja toisen asteen koulutus ja kesätyöt ovat minulle hyvin ajankohtaisia asioita. Ajattelin, että TATissa sain lisää tietoa näistä asioista ja pääsin kirjoittamaan koneella artikkeleita. Molemmat toiveistani täyttyivät. Työtehtäviini kuului kunkoululoppuu.fi -sivustolle artikkeleiden kirjoittaminen ja sen arvioiminen. Arvioin myös Kun Koulu Loppuu YouTube -kanavaa nuoren näkökulmasta.

Viikko sujui hyvin ja pääsin tekemään paljon erilaisia työtehtäviä. Olen kirjoittanut kaksi artikkelia viikon aikana ja sain myös kokeilla ja arvioida TATin tulevaa peliä nimeltään Taloussankari. Pääsin myös tekemään työtä TET -ryhmän kanssa, joka oli TET-harjoittelussa samaan aikaan minun kanssa. Olen myös osallistunut palavereihin. Olen oppinut TATissa kirjoittamaan nopeasti kymmensormijärjestelmällä ja olen oppinut toimistotyöstä paljon. Opin myös oman talouden hallitsemisesta ja urapoluista paljon.

Torstaina pääsin Mun elämä, Mun rahat -seminaariin. Siellä puhui esimerkiksi TATin ja Nordean työntekijöitä. Se oli erittäin mielenkiintoinen ja sain paljon ideoita tulevaisuuden rahan säästämistä varten.

Minut on yllättänyt, miten väsynyt olen ollut työpäivän jälkeen ja miten hyvin TET-harjoittelijat otetaan vastaan ja miten paljon heihin luotetaan. Parasta on ollut työpaikan ystävällinen tunnelma ja miten avuliaita täällä ollaan, jos tulee ongelma.

Jos joku suunnittelee tänne TET-harjoitteluun tulemista, kannattaa olla omatoiminen. Jos työt loppuvat, pyydä lisää töitä ja ole oma-aloitteinen työntekijä. Jos pidät paikasta, kannattaa pyytää kesätyöpaikkaa!

Tekstin on kirjoittanut helsinkiläinen 9-luokkalainen TET-harjoittelija.