Motivaatioprofiili antaa suunnan elämälle

| Uutinen

Netistä löytyy erilaisia ammatinvalintatestejä, joiden kautta nuori voi löytää oman koulutuspolun tai työpaikan. Motivaatioprofiili auttaa puolestaan löytämään omat vahvuudet ja meissä jokaisessa asustavan hiljaisenkin potentiaalin.

Kuopiolainen Iida tutustui omiin motivaatiotekijöihinsä, kun hän sai oman RSMP-motivaatioprofiilin lahjoituksena paikalliselta ohjausyritykseltä osana Pohjois-Savon työllisyysviikkotempausta. Profiilia varten Iidan tuli vastata netissä lukuisiin väittämiin, joiden pohjalta oma profiili rakentui, ja jota sitten yhdessä ohjaajan kanssa tarkasteltiin motiivi motiivilta.

”Vastasin motivaatioprofiilin kysymyksiin skeptisenä, mutta toiveikkaana kotikoneelta käsin. Tapasin kasvotusten ohjaajan viikkoa myöhemmin, joka teekupin ympärillä kysyi minulta: kiinnostaako yhteiskuntatutkimus tai valtiotieteet? Olin hämilläni. Olin useana vuonna yrittänyt sisään opettajankoulutuslaitokselle. Tuli tunne, että olin yrittänyt oppia kirjoittamaan väärällä kädellä ja sain viimein kynän oikeaan käteeni: sain kokemuksen siitä, mitä oikeasti osaan, kun potentiaalinin päästetään valloilleen. Tämähän se mun juttu onkin!

Oivalluksia vahvuuksista ja kiinnostuksenkohteista

”Motivaatioprofiili auttoi minua löytämään omat vahvuuteni ja kiinnostuksenkohteeni, ja todella arvostamaan niitä. Korkea idealismini olikin äkkiä vahvuus, ei lapsellisen naiivi omituisuus josta lähipiiri jaksoi huomautella. Sain myös ensimmäistä kertaa mustaa valkoisella matalasta tarpeestani sosiaalisille kontakteille ja vallalle.”

Motivaatioprofiili ja sitä seuraava purkukeskustelu on erinomainen työkalu itsetuntemuksen kehittämiseen. Sen pohjalta omia tapoja, asenteita ja unelmia on voi analysoida ja sitä kautta  ymmärtää itseään paremmin.

”Oikean opiskelupaikan löytyminen on toki yksi arvo, mutta itsensä ymmärtämisestä ja hyväksymisestä sellaisena kuin on, on ollut hyötyä paljon laajemmin”, Iida sanoo.

Uusi suunta koko elämälle

Parhaimmillaan motivaatioprofiilin tekeminen viitoittaa tien seuraavien elämänaskelien kanssa. Se avaa niitä mahdollisuuksia ja vahvuuksia, joita itse ei tule edes ajatelleeksi.

”Profiilia tehdessäni olin hukassa. Olin jo pari kertaa epäonnistunut yhteishaussa, eivätkä välivuodet tuntuneet enää mielekkäiltä. Tien noustessa pystyyn unelmaopintojen ja haaveilemani ammatin edessä olo oli kurja: eikö minusta ollutkaan mihinkään? Motivaatioprofiilin kautta löytyi ihan uusi kiinnostuksenkohde, yhteiskuntatieteet. Oma idealismi ja maanläheisyys eivät äkkiä olleetkaan enää heikkouksia, vaan ne taipuivat vahvuuksiksi motivaatioprofiili-ohjaajan avustuksella. Nyt tavoittelen ihan uusia unelmia ja olo on tällä kertaa toiveikas.”

 

Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä:

OpoCoaching