Muiden auttaminen sairaanhoitotyössä on kutsumus

| Ammattikorkeakoulu, Henkilökuva, Metropolia, Opiskelijaesittely

Erno Mäkinen, opiskelija, sairaanhoitotyö

 

Jo lapsena halusin työhön, jossa autetaan ihmisiä. Esimerkiksi poliisi, palomies ja sairaanhoitaja kävivät mielessäni. Armeijassa olin lääkintäaliupseerina, minkä jälkeen tiesin tulevaisuuteni olevan hoitotyössä.

Koen muiden auttamisen kutsumukseksi, ja tuskin on sattumaa, että myös sukulaisissani on sairaanhoitajia.

Punnitsin vaihtoehtoja ensihoidon ja sairaanhoitotyön välillä. Lopulta päätin kouluttautua sairaanhoitajaksi, sillä se mahdollistaisi monipuolisesti eri työmahdollisuuksia vanhainkodeista lastensairaaloihin ja akuuttihoitoon. Sairaanhoitajilla riittää siis vaihtoehtoja eikä työttömyyttä tarvitse pelätä.

Opintomme koostuu käytännön kursseista ja teoriaopinnoista, jotka valmistavat harjoittelujaksoja varten. Niitä kuuluu tutkintooni kaikkiaan kahdeksan.

Metropolia on iso ammattikorkeakoulu, mikä tarjoaa jokaiselle monipuoliset mahdollisuudet, vapautta opiskeluun sekä resursseja. Tämän ansiosta pääsin esimerkiksi opiskelijatovereideni kanssa tekemään pilke silmäkulmassa toteutettuja opetusvideoita kouluprojektina. Parasta opiskeluajassani oli vaihto-opiskelu Roomassa.

Valmistuin jouluna 2016 ja minulla on jo työpaikka. Aloitan ortopedisellä osastolla hoitajana. Se on unelmieni työpaikka, sillä työ on vaativaa, mutta vaihtelevaa. Potilaita on teini-ikäisistä satavuotiaisiin. Lisäksi leikkaussalissa hoitajalla on suuria vastuita ja työtä tehdään aina tiiminä.

Haluan rohkaista tulevaisuuttaan pohtivia miettimään, kumpi on tärkeämpää, mielekäs työ vai raha. Koska työura on niin pitkä, teen itse mieluiten työtä, jonka tekemisestä nautin.

 

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä. Opiskelijoita Metropoliassa on yli 16 000.

Tutustu Metropoliaan tarkemmin!

Sairaanhoitotyö on ihmisläheistä ja palkitsevaa. Sairaanhoitajan (AMK) opinnot kestävät 3,5 vuotta. Työllistymis- ja jatko-opiskelumahdollisuudet ovat hyvät.

www.metropolia.fi/haku

 

Teksti: Virvamaria Toikka
Kuva: Dora Cheffi-Arab