Miten kehittää itsetuntoa paremmaksi?

Onko itsetuntosi kateissa? Entä onko sinun vaikea löytää hyviä puolia itsestäsi tai pelkäätkö, että sinulle nauretaan koulussa? Hyvä ja terve itsetunto on tärkeää, sillä silloin pystyt keskittymään negatiivisten ajatusten sijaan positiivisiin asioihin. Hyvä itsetunto auttaa sinua saavuttamaan elämässäsi uusia asioita ja pitämään motivaatio yllä. Lisäksi on tärkeää muistaa, että jokaisella on omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Mutta miten kehittää itsetuntoa paremmaksi? 

 

Kehitä itsetuntoa paremmaksi näillä vinkeillä:

 

1.  Ajattele ja toimi positiivisesti.

Negatiivisten ajatuksien poistaminen ei ole aina helppoa, mutta se on itsetunnon kehittämisessä avainasemassa. Positiivisten ajatusten avulla pystyt paremmin asettamaan tavoitteita, ja saavuttamaan elämässäsi uusia asioita pienin askelin. Älä lannistu, jos jokin ei onnistu täydellisesti. Tärkeintä on, että olet yrittänyt.

2. Tiedosta omat vahvuutesi.

Vahvuuksien tunnistaminen ei ole aina helppoa. Kuitenkin jokainen meistä on hyvä monissa asioissa, vaikka emme välttämättä huomaa sitä itse. Tärkeintä on luottaa itseensä ja osaamiseensa. Kun oppii tunnistamaan omia vahvuuksiaan, voi siirtää keskittymisensä heikkouksien murehtimisesta, näiden vahvuuksien ja taitojen kehittämiseen.  Lue vinkit, miten tunnistaa missä on hyvä.

Ota hetki itsellesi joka päivä. Kirjoita ylös kolme asiaa, missä onnistuit päivän aikana. Kehuminen parantaa itsetuntoa.

3. Kehonkieli kuntoon.

Suorista ryhti, pidä pääsi pystyssä, hymyile ja ota enemmän katsekontaktia muihin ihmisiin. Kehonkielen muutoksilla parannat huomattavasti itsetuntoasi ja saat itsesi näyttämään itsevarmemmalta.

4. Ympäröi itsesi hyvillä ihmisillä.

Onko ystäväpiirissäsi henkilöitä, jotka käytöksellään ja puheillaan saavat sinut tuntemaan itsesi arvottomaksi ja huonommaksi kuin muut? Itsetunnon kehittäminen voi siinä tapauksessa olla hankalaa. Vietä siis aikaasi niiden kanssa, jotka arvostavat sinua sellaisena kuin olet ja kannustavat sinua arjessa.

5. Ota katse tulevaisuuteen. 

Älä elä elämääsi muiden puolesta. Mieti siis, mitä itse haluat elämältäsi.

+

6. Uskalla pyytää muilta apua.

 

Lue lisää aiheesta täältä.

 

Artikkeli, Mieli ja hyvinvointi, Mun elämä

Harhaileeko ajatus? – Aivotutkijan kolme vinkkiä parempaan keskittymiseen

Aivotutkija vinkkaa kolme yksinkertaista keinoa, joilla voit itse edistää oppimistasi: nuku, liiku ja kuuntele musiikkia.

Mieli ja hyvinvointi, Mun elämä

Nyrkkeilyn EM-kultamitalisti on ylpeästi oma itsensä 

26-vuotias nyrkkeilijä Elina Gustafsson elää parhaillaan todeksi yhtä unelmaansa. Kaulaa koristaa EM-kultamitali, joka maistuu erityisen makealta alkuvuotta varjostaneen käsivamman jälkeen. 

Artikkeli, Mieli ja hyvinvointi, Mun elämä

Tunnista masennuksen ja apeuden ero

Ihmismieli on silloin tällöin apea. Jos alakulo jatkuu yli kaksi viikkoa, voi kyse olla masennuksesta. Mistä uupumuksen, apeuden ja masennuksen erottaa?

Artikkeli, Mieli ja hyvinvointi, Mun elämä

Kysymys, jota yllättävän moni pohtii ystävien keskellä: Miten eroon yksinäisyydestä?

Emotionaalisesti yksinäinen ihminen tuntee yksinäisyyttä, vaikka ympärillä olisi muita. Mistä tunteessa on kyse ja miten olotilasta voi pyrkiä pois?

Artikkeli, Mieli ja hyvinvointi, Mun elämä

Viisi vinkkiä, joilla vähennät yksinäisyyttä

Tuntuuko olo yksinäiseltä kavereiden keskellä? Puuttuuko ympäriltäsi ihmisiä? Miten vähentää yksinäisyyttä? Kokosimme vinkkejä, joiden avulla voit pyrkiä eroon yksinäisyydestä.

Artikkeli, Mieli ja hyvinvointi, Mun elämä

Tubettaja Ilaripro kannustaa rohkeuteen: “Jos homma ei toimi, ei haittaa”

Ilari Hakala löysi oman vahvuutensa ja teki siitä työn. Sama kaava auttoi löytämään myös oman liikuntalajin. Sen kaavan Ilari jakaa nyt muillekin.

Mieli ja hyvinvointi, Mun elämä, Opiskelutaidot

Koeviikko tulossa? Näin parannat muistiasi!

Kokeet tulossa ja valtava tietomäärä pitäisi muistaa ja vielä sen jälkeen jäsentää opettajalle ymmärrettävään...

Artikkeli, Mieli ja hyvinvointi, Mun elämä

Nuku hyvin! Viisi vinkkiä parempaan uneen

Heräätkö väsyneenä vai loppuiko yö kesken? Kokosimme vinkkejä, joiden avulla onnistut nukkumaan paremmin.