Miksi kannattaa säästää? 5 syytä säästää rahaa

Miksi kannattaa säästää? Säästämisen aloittamiseen on monia syitä, koska eri ihmiset säästävät eri syiden takia rahaa. Jos sinun oli vaikea vastata otsikon kysymykseen, suosittelemme sinua miettimään, onko sinulla tulevaisuudessa asioita, mitä haluaisit tehdä tai saavuttaa? Säästämisen aloittaminen voi tuntua helpommalta, jos sinulla on jokin syy tai tavoite säästettäville rahoille. Voit aloittaa säästämällä ne rahat, jotka olet saanut lahjaksi tai palautettuasi tyhjiä pulloja.

 

Listasimme viisi syytä säästää rahaa:

 

1. Säästä hätätapauksia varten.

Ehkä yleisimpiä syitä, miksi kannattaa säästää on se, että rahaa jäisi pahan päivän varalle eli vaikka hätätapauksia varten. Hätätapauksia voi olla esimerkiksi, jos ajoneuvon rikki meneminen tai työpaikka menee alta. Koskaan ei voi tietää sattuuko itsellensä tai läheisille jotain.

2. Säästä opiskelua varten.

Nuorella haaveet voivat liittyä esimerkiksi opiskeluun. Suomessa korkeakouluissa opiskelu on ilmaista, mutta haaveiletko opiskelusta ulkomailla? Lukukausi maksut ovat maailmalla yleisiä ja asuminen ei ole ilmaista, joten siksi kannattaa säästää rahaa. Tutustu eri vaihtoehtoihin täältä.

3. Säästä eläkettä varten.

Moni säästää eläkeaikaa varten, sillä tuleva eläke ei välttämättä riitä halutun elintason säilyttämiseen. Voit aloittaa eläkesäästämisen jo vaikka heti! Lue vinkit miten säästää eläkettä varten täältä.

4. Säästä omaa asuntoasi varten.

Asuminen on myös yksi järkevä syy säästää rahaa.  Muutat sitten asumaan ystäväsi kanssa tai yksin, tarvitset rahaa vuokran maksamisen lisäksi myös moniin muihin asioihin, kuten esimerkiksi sähkö- ja vesimaksuihin yms. Lisäksi monilla nuorilla voi olla haaveena oman asunnon ostaminen. Voit hakea asuntolainaa pankista, mutta mutta koko asunnon hintaa ei yleensä kuitenkaan voi rahoittaa lainalla, joten tarvitset säästöjä. Pankeilla on myös ASP-tilejä (asuntosäästö- palkkiotili), joille voit säästää rahaa omaa asuntoa varten. Lue lisää täältä.

5.  Säästä matkustelua varten.

Matkustelu avartaa maailmankuvaa, se on myös jännittävää ja opettavaista. Kuitenkin matkustelu on myös kallista, siksi siis kannattaa kerätä rahaa matkustamiseen.

+

6. Säästä harrastusta varten.

Harrastukset voivat olla kalliita ja kun esimerkiksi muutat pois kotoa, vanhempasi eivät välttämättä enää maksa harrastusmaksujasi.

 

Olethan jo lukenut mihin raha menee? Lue myös meidän säästövinkit!

Mun rahat

5 + 1 säästövinkkiä jouluksi

Katoavatko rahat tililtä joulun alla? Lue 5+1 säästövinkkiä jouluksi.

Artikkeli, Mun elämä, Mun rahat

Puhu rahasta -Podcast

Puhu rahasta on Talous ja nuoret TATin tuottama talouspodcast nuorilta nuorille. Täältä löydät koottuna kaikki Puhu rahasta -podcastin jaksot.

Mun elämä, Mun rahat

Kolme myyttiä sijoittamisesta – onko jokaisella mahdollisuus vaurastua? 

Säästäminen on suhteellisen kiinteä osa ihmisten käsitystä taloudenhallinnasta, mutta sijoittaminen aiheuttaa usein hämmennystä. Miksi sijoittaminen koetaan etäiseksi vaihtoehdoksi? 

Mun elämä, Mun rahat

Aika hankkia verokortti!

Ensimmäinen kesätyö on sulla jo taskussa, mutta verokortti puuttuu? Katso video verokortin hankinnasta ja lue lisätiedot täältä.

Mun elämä, Mun rahat

Tunne taloutesi – se kannattaa

Oman talouden hallinta sekä säästäminen vaativat harjoittelua. Pelkästä pihistelystä ei kuitenkaan ole kyse.

Artikkeli, Mun elämä, Mun rahat

Nuori, loppuiko taas rahat? Viisi vinkkiä säästämiseen.

Tuntuuko, että kukkaron pohja pilkottaa vaikka juuri siellä oli seteli jos toinenkin? Mihin kaikki rahat menevät? Kuinka oppia säästämään? Lue vinkit parempaan taloudenhallintaan.

Mun elämä, Mun rahat

Aika hankkia pankkikortti!

Ensimmäisten kesä- ja keikkatöiden myötä oman pankkitilin avaaminen tulee ajankohtaiseksi. Tästä jutusta ja videosta löydät tarvittavat tiedot pankin valintaan ja pankkitilin avaamiseen.

Artikkeli, Mun elämä, Mun rahat

Onko taloutesi tiukilla koronan takia? – helpot säästövinkit nuorelle!

Koronakriisi on aiheuttanut monelle nuorelle huolta omasta taloudesta. Jos taloutesi on tiukilla koronan takia, ota haltuun nämä helpot säästövinkit!


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2021 Kun koulu loppuu