Miksi tienata

Monet valinnoistamme riippuu siitä kuinka paljon rahaa tienaamme. Ennen kuin voit käyttää tai sijoittaa rahaa, sinun on ensin tienattava sitä. Tienaaminen on helppoa ja sen voi aloittaa jo nuorella iällä. 

  • Tienaaminen kannattaa, sillä saat perustarpeet, joita tarvitset joka päivä.
  • Raha antaa paremmat mahdollisuudet valita mitä haluat tehdä tulevaisuudessasi.
  • Vanhemmaksi tultaessa menot kasvavat. Rahat pitäisi saada riittämään asumiskuluihin sekä laskuihin. Toistuva laskujen maksamatta jättäminen vaikeuttaa elämääsi.
  • Ansaitset omalla palkkatyölläsi tai yrittämisellä työeläkettä. Mitä isommat tulosi ovat ja mitä pidempään työskentelet, sitä isommaksi eläkkeesi kasvaa.
  • Pahan päivän varalle.
Artikkeli, Mun elämä, Mun rahat

Puhu rahasta -Podcast

Puhu rahasta on Talous ja nuoret TATin tuottama talouspodcast nuorilta nuorille. Täältä löydät koottuna kaikki Puhu rahasta -podcastin jaksot.

Artikkeli, Mun elämä, Mun rahat

Parhaat podcastit – 8 podcastia rahasta, työstä ja yrittäjyydestä!

Podcastit ovat hyvä tapa kuluttaa aikaa ja oppia samalla uutta! Olemme listanneet tähän meidän suosikkipodcastit rahasta, työstä ja yrittäjyydestä ja muista tärkeistä ajankohtaisista aiheista.  

Artikkeli, Mun elämä, Mun rahat

Onko taloutesi tiukilla koronan takia? – helpot säästövinkit nuorelle!

Koronakriisi on aiheuttanut monelle nuorelle huolta omasta taloudesta. Jos taloutesi on tiukilla koronan takia, ota haltuun nämä helpot säästövinkit!

Mun rahat

5 + 1 säästövinkkiä jouluksi

Katoavatko rahat tililtä joulun alla? Lue 5+1 säästövinkkiä jouluksi.

Mun elämä, Mun rahat

Aika hankkia pankkikortti!

Ensimmäisten kesä- ja keikkatöiden myötä oman pankkitilin avaaminen tulee ajankohtaiseksi. Tästä jutusta ja videosta löydät tarvittavat tiedot pankin valintaan ja pankkitilin avaamiseen.

Mun elämä, Mun rahat

Aika hankkia verokortti!

Ensimmäinen kesätyö on sulla jo taskussa, mutta verokortti puuttuu? Katso video verokortin hankinnasta ja lue lisätiedot täältä.

Mun elämä, Mun rahat

Tunne taloutesi – se kannattaa

Oman talouden hallinta sekä säästäminen vaativat harjoittelua. Pelkästä pihistelystä ei kuitenkaan ole kyse.

Mun elämä, Mun rahat

Kolme myyttiä sijoittamisesta – onko jokaisella mahdollisuus vaurastua? 

Säästäminen on suhteellisen kiinteä osa ihmisten käsitystä taloudenhallinnasta, mutta sijoittaminen aiheuttaa usein hämmennystä. Miksi sijoittaminen koetaan etäiseksi vaihtoehdoksi?