Vahvuuksien tunnistaminen ei ole aina helppoa. Kuitenkin jokainen meistä on hyvä monissa asioissa, vaikka emme välttämättä huomaa sitä itse. Tärkeintä on luottaa itseensä ja osaamiseensa. Mutta, millä keinoilla tunnistaa omat vahvuutesi?

Mieti, mistä asioissa sinua on kehuttu? Onko sinulle sanottu, että olet esimerkiksi hyvä ottamaan valokuvia? Näin ollen vahvuutesi voisi olla, että olet luova ja visuaalinen.Tai, jos sinua on kiitelty siitä, että otat toiset aina huomioon ryhmätöissä, kuuntelet ja kannustat, sinulla saattaa olla hyvät ryhmätyötaidot ja olet reilu kaveri.

Kysy ystäviltäsi tai työkavereiltasi, missä juuri sinä olet hyvä, mikäli vahvuuksien miettiminen tuntuu vaikealta.

Tarkastele ja tunnista niitä asioita, joista innostut kaikkein eniten. Suhtaudutko intohimoisesti tiettyihin asioihin? Entä miksi jotkin asiat tuntuvat helpoilta? Ehkä vahvuutesi löytyy  juuri näistä asioista!

Omia vahvuuksia voi myös selvittää tekemällä erilaisia testejä ja harjoituksia, joita löytyy netistä. Tutustu esimerkiksi NY:n vahvuuteni-testiin sekä Suomen mielenterveys ry:n vahvuuskortteihin. Kirjoita ylös ne adjektiivit, jotka kuvaavat sinua eniten, jotta voit myöhemmin palata niihin, kuten esimerkiksi kirjoittaessa työhakemusta.

Löydätkö kuvasta juuri sinun vahvuutesi? Entä keksitkö lisää vahvuuksia?

Tulosta kuva tästä.