Kymmenen vinkkiä matematiikan opiskeluun

Matematiikan opiskelu vie aikaa, mutta täytyy jaksaa vain ahkerasti laskea ja pohtia tehtäviä.

 

Kymmenen vinkkiä matematiikan opiskeluun:

 

1. Tee muistiinpanot tunnilla, jotta voit katsoa niistä apua kotona.

2. Tee aina läksyt. Läksytekniikoista löydät lisää täältä. Jos et osaa jotain tehtävää, kysy rohkeasti apua. Ääneen kysyminen voi auttaa hahmottamaan tehtävän paremmin.

3. Kokeile sujuisiko laskujen laskeminen paremmin kavereiden kanssa.

4. Mitä tehtävässä kysytään? Mitä tiedetään? Pura tehtävät pieniin osiin, kuten vaikka alleviivaamalla tehtävänanto.

5. Aloita vaikeammasta laskusta, mutta älä jää tekemään liian kauan samaa tehtävää, jotta ehdit tehdä myös muut laskutehtävät.

6. Varmista, että sinulta löytyy kaikki tarvittavat välineet, jotta laskujen laskeminen sujuisi helpommin. Löytyykö sinulta kunnon laskin, viivotin ja harppi?

7. Älä käytä laskinta jokaisessa kohdassa, vaan yritä ensin miettiä laskuja päässäsi ja tarkista sitten menikö lasku oikein.

8. Tarkista vastauksista, onko tulos oikein. Yritä käydä tehtävä läpi uudestaan, jos olet saanut täysin erilaisen vastauksen.

9. Tärkeintä on loppujen lopuksi se, että yrittää. Älä lannistu, jos et heti osaa!

10. Puhu opettajallesi sekä tukiopettajille, jos matematiikan opiskelu tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta,  niin voit saada tukea opiskeluusi.

 

Artikkeli, Opiskelutaidot

Opiskeluvinkkejä yo-kirjoituksiin

On taas se aika vuodesta! Nimittäin abien lukuloma on alkanut ylioppilaskirjoituksia varten. Keräsimme opiskeluvinkkejä yo-kirjoituksiin.

Artikkeli, Opiskelutaidot

Kuinka toimia yo-kokeessa?

Kuinka toimia yo-kokeessa? Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon edellisenä iltana? Entä koepäivän aamuna? Ota haltuun nämä viime hetken vinkit yo-kokeeseen!

Artikkeli, Mun elämä, Opiskelutaidot

Kymmenen vinkkiä kotona opiskeluun!

Kouluissa on nyt siirrytty etäopetukseen. Etäopiskelu mahdollistaa opiskelun kotisohvalta käsin. Kotona opiskeleminen voi vaatia pientä harjoittelua. Tässä artikkelissa kerromme kymmenen vinkkiä kotona opiskeluun! 

Artikkeli, Mun elämä, Opiskelutaidot

Mahdollisuuksien välivuosi

Onko sinulla välivuosi edessä? Välivuosi saattaa kuulostaa jo nimenä hukkaan heitetyltä vuodelta, mutta siihen kannattaa suhtautua ennen kaikkea mahdollisuutena ja arvokkaana kokemuksena. Lue seitsemän hyödyllistä vinkkiä mahdollisuuksien täyteiseen välivuoteen!

Artikkeli, Mun elämä, Opiskelutaidot

Kuinka saat välivuodesta kaiken irti?

Oli välivuosi sitten saamatta jääneen opiskelupaikan tuoma pakko tai tietoinen valinta, olet sen alkaessa uuden äärellä. Kokosimme alle 3 vinkkiä siitä, millaisella asenteella välivuosi kannattaa aloittaa. Joka kohdassa olemme keränneet myös resursseja, joiden avulla se onnistuu helpommin. TAT toivottaa tuleville välivuotelaisille hauskaa ja kokemusrikasta välivuotta!

Mun elämä, Opiskelutaidot

Ajankäyttö ja monipuolisuus ratkaisevat – viime hetken lukuvinkit valintakokeisiin

Valintakoekevät on vaativa kokemus. Kysyimme Valmennuskeskuksen asiantuntijalta vinkkejä luku-urakan loppusuoralle.

Artikkeli, Mun elämä, Opiskelutaidot

Missä olet hyvä? Näin tunnistat vahvuutesi

Mistä tietää, missä asiassa on hyvä? Kuinka tunnistaa omat vahvuudet?

Ammattikorkeakoulu, Mun elämä, Opiskelutaidot, Yliopisto

Pääsykoetesti

Testaa valmistaudutko oikein pääsykokeisiin! Voiko lukulomalla juhlia? Entä jos motivaatio katoaa? Tee leikkimielinen testi ja hyödynnä vinkit!


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2021 Kun koulu loppuu