”Läksyjä, läksyjä, läksyjä ja taas läksyjä… Mikähän niidenkin tarkoitus on?”

On hyvä ymmärtää, että läksyillä on positiivinen vaikutus oppimiseesi. Kertaamalla mieleesi painuu paremmin tunnilla käydyt asiat ja sisällöt.

Jotta läksyjen tekeminen olisi mahdollisimman tehokasta, aloita jo koulussa tekemällä muistiinpanot. Muistiinpanoista on hyötyä kotona, jos kohtaat vaikka vaikean laskutehtävän läksyjä tehdessä. Muistiinpanojen avulla voit tarkistaa, miten kyseinen tehtävä pitäisi ratkaista.

Aseta itsellesi aikatavoite eli deadline, jonka aikana tehtävä olisi tehtynä. Tämä auttaa siihen, jos läksyjen tekemisessä meneekin koko ilta. Ja, jotta tehtävän tekeminen sujuisi, sinun kannattaa poistaa häiriötekijät tilastasi ja keskittyä tehtävään: Jätä kännykkäsi toiseen huoneeseen sekä ota välipalaa mukaan, ettei sinun tarvitsisi rampata jääkaapilla.

Aloita silmäilemällä otsikot, kuvatekstit ja taulukot. Tämän jälkeen syvenny tehtävään lukemalla se huolellisesti läpi ja alleviivaa tärkeät kohdat esimerkiksi käsitteet. Avaa itsellesi käsitteet vihkoosi. Muistele ja kertaa, mitä juuri opit, jos jokin asia tuntui vaikealta syvenny vielä siihen.

Kokeile aloittaa vaikeimmasta tehtävästä. Kysy rohkeasti apua, mikäli tehtävä tuntuu liian vaikealta, jos apu ei ole lähellä, siirry siinä tapauksessa helpompiin tehtäviin. Tärkeintä on, että olet yrittänyt.

Muista jättää kertaamiselle aikaa. Pyydä kaveriasi tai perheenjäsentäsi kyselemään sinulta aiheisiin liittyviä kysymyksiä tai kerro heille lukemastasi aiheesta.