Kurkista muotisuunnittelua opiskelevan arkeen Tanskassa!

| Blogi

Terveisiä Tanskasta! Kirjoittelin ensimmäisessä blogi-postauksessani, kuinka olen päätynyt tänne Tanskaan opiskelemaan muotisuunnittelua.  Nyt olen täällä jo hyvän aikaa opiskellut, joten valotan teille, millaista opiskelijan arki täällä on.

Opiskelua ja verkostoja

Opiskelen englanninkielisellä opintolinjalla ja luokassamme on 17 opiskelijaa, seitsemästä eri maasta. Lisäksi meillä on luentoja ja ryhmätöitä pääaineenaan muuta kuin muotisuunnittelua opiskelevien kanssa. Olen iloinen siitä kansainvälisestä ystäväpiiristä ja verkostosta, joka on huomaamatta muodostunut ympärilleni.

Koulussamme on hienot puitteet opiskeluun. Opiskelemme printti- ja painotyöpajassa, jossa on 3D-tulostin, laserleikkuri, neulontakoneita ja tietenkin runsaasti ompelukoneita.

Opintoihin kuuluu luentoja ja itsenäistä työtä tehtävien parissa. Tehtävämme ovat projekteja, joissa toteutamme malliston alkusuunnittelusta aina valmiiseen tuotteeseen asti. Jokaisessa projekteissa keskitytään eri teemoihin, opitaan uusia tekniikoita ja menetelmiä. Tämä on ollut loistava tapa oppia, millaista työ alalla oikeastikin on.

Opiskelu on inspiroivaa ja käytännönläheistä, mutta vaatii myös paljon ajanhallintaa ja paneutumista. Kun opiskelee itselle mieluista alaa, motivaatiota kuitenkin riittää.

On ihanaa olla koulussa, jossa pitää kaikista opetettavista oppiaineista!


Stina Henriksson

Bloggaaja opiskelee muotisuunnittelua Tanskan Via University Collegessa. Teksti on toinen kolmesta kirjoituksesta sivullamme.