Musiikin opinnoilla voi tehdä omasta intohimosta ammatin – Centria-ammattikorkeakoulu

| Ammattikorkeakoulu, Artikkeli, Centria-ammattikorkeakoulu, Henkilökuva, Opiskelijaesittely

”Reittini lukiosta ammattikorkeakouluun ei ollut kovin suoraviivainen, mutta taustalla on ollut koko ajan unelma musiikinopettajan työstä. Musiikin alalle voi olla vaikea päästä opiskelemaan ja itsellenikään opiskelupaikka ei auennut ensimmäisellä hakukerralla. Tärkeää on olla luovuttamatta sekä katsoa avoimesti erilaisia vaihtoehtoja. Minäkin päädyin lähtemään pois kotiseudultani opiskelemaan Centria- ammattikorkeakouluun Kokkolaan.

Opinnoissani olen saanut yhdistää pianonsoiton ja laulamisen sekä muitakin asioita, josta todella tykkään. Se yllätti myös positiivisesti, että Kokkola on vireä kulttuurikaupunki, jossa on paljon esiintymismahdollisuuksia. Kiinnostavimpia ovat olleet erilaiset isommat ja pienemmät musiikkiprojektit sekä opetusharjoittelu. Centria tarjoaa kansainvälisenä korkeakouluna monipuolisesti vaihto-opintoja ja minun tieni vei Yhdysvaltoihin saakka. Haastavinta on ollut keskittyä omaan pääaineeseeni rytmimusiikin pianoon tarpeeksi, sillä kalenterini täyttyy yleensä nopeasti Centrian mahdollistamista erilaisista projekteista.

On etuoikeutettu olo, että saa opiskella ja tehdä töitä intohimonsa parissa

Haluan tulevaisuudessa lukion musiikinopettajaksi ja samalla voisin työskennellä musiikkiopistossa esimerkiksi pianonsoiton opettajana. Nykyisten opintojen jälkeen on siis maisteriopinnot haaveissa. Suomessa musiikin opiskelu on mahdollista ilman isoja lukukausimaksuja ja musiikin opiskelijan ei tarvitse olla esimerkiksi lapsesta asti soittanut jotain tiettyä instrumenttia. Itse aloitin pianonsoiton kymmenvuotiaana musiikkiopistossa, mutta täällä on opiskelijoita hyvinkin erilaisilla musiikillisilla taustoilla.”

Heini Suonpää

Musiikkipedagogiopiskelija

Centria-ammattikorkeakoulu


Teksti: Ilari Äijälä

Kuva: Niko Jekkonen

 

Teksti löytyy Kun koulu loppuu -oppaasta 2021, jossa jaetaan tietoa eri koulutus- ja alavaihtoehdoista.

Lisää tietoa Centriasta löytyy täältä.

www.centria.fi