#MustaTuleeIsona

Tuleeko susta isona matkailu- ja ravintola-alan ammattilainen?

Onko vielä auki, mitä haluaisit tehdä isona? Onko toiveenasi työpaikka, jossa pääsisit toteuttamaan luovuuttasi, tutustumaan erilaisiin ihmisiin, työskentelemään halutessasi ulkomailla ja tekemään merkityksellistä työtä rennossa työympäristössä? Voisitko juuri sinä olla tulevan vuosikymmenen Jamie Oliver tai hotellimoguli?

#MustaTuleeIsona

Mikäli vastasit kyllä, kannattaa pitää korvat höröllä. Syksyllä 2021 starttaa #MustaTuleeIsona-somekampanja, joka esittelee erilaisia työmahdollisuuksia ja TET-paikkoja matkailu- ja ravintola-alalla. Ja mahdollisuuksiahan riittää: yrittäjästä eräoppaaseen ja kokista hotellinjohtajaan. Ala tarjoaa lukuisia opiskelu- ja työpaikkoja erilaisissa ympäristöissä, ympäri maailman. Lue alan työmahdollisuuksista tarkemmin täältä!

Lisäksi osana kampanjaa on tarkoitus tarjota koronan hellitettyä kasiluokkalaisille mahdollisuus tutustua alaan vielä astetta paremmin: yritykset ympäri Suomen osallistuvat elämysviikkoon, jonka aikana tarjotaan tuhansille kasiuokkalaisille ravintolaelämys. Oppilaat pääsevät ravintolaelämyksen yhteydessä kuulemaan yritysten työntekijöiden kokemuksia työnsä parhaista puolista. Seuraa tätä sivua ja kuulet ensimmäisenä, kun ravintolaelämysviikon toteutumisesta tiedetään lisää!

Kuulostaako matkailu- ja ravintola-ala houkuttelevalta, mutta et vielä tiedä, mikä olisi juuri sinulle sopiva homma? Kokeile Musta tulee isona -testiä, se antaa erinomaisia ehdotuksia siihen, kannattaisiko harkita esimerkiksi kokin, hotellinjohtajan tai yrittäjän ammattia!

 

Ammattiesittely, Henkilökuva, Matkailu- ja ravintola-ala

Restonomeilla on monipuolisesti merkityksellisiä töitä

Restonomi voi rakentaa urapolkunsa hyvinkin monipuolisissa, merkityksellisissä ja mielenkiintoisissa työtehtävissä ja restonomin koulutus antaa laajan ymmärryksen koko matkailu- ja ravintola-alan toimintakentästä. Semmi Siltala toimii tällä hetkellä myyntiedustajana Hartwallilla, mutta hänellä on myös vahva tausta yrittäjänä.

Ammattiesittely, Henkilökuva, Matkailu- ja ravintola-ala

Restonomit kokevat työnsä merkitykselliseksi

Neljä restonomia kertovat oman näkökulmansa työnsä merkityksellisyydestä. Mistä merkityksellisyyden tunne kumpuaa heidän työssään matkailu- ja ravintola-alalla?

Henkilökuva, Matkailu- ja ravintola-ala, Opiskelijaesittely

Nean valinta yläkoulun jälkeen: ravintola-alan opinnot

Nean mielestä ravintola- ja catering-alan perustutkinnon opiskelussa mukavinta on se, että oppii joka päivä jotain uutta, tutustuu ihmisiin ja saa paljon kavereita koulusta. Ravintola-alan opinnoissa on paljon työpaikoilla oppimista. Nean mukaan siinä kehittyy hyvin mm. tilannetaju - oppii lukemaan erilaisia tilanteita ja ihmisiä. Lue lisää täältä!

Ammattikorkeakoulu, Matkailu- ja ravintola-ala, Matkailu- ja ravintola-ala

Hae restonomiksi kevään yhteishaussa!

Restonomiksi voi opiskella kahdessatoista ammattikorkeakoulussa Suomessa. Niiden tarjonta korkeakoulujen kevään yhteishaun 17.–31.3.2021 osalta on löydettävissä kätevästi täältä. Lue lisää!


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2021 Kun koulu loppuu