#MustaTuleeIsona

Tuleeko susta isona matkailu- ja ravintola-alan ammattilainen?

Onko vielä auki, mitä haluaisit tehdä isona? Onko toiveenasi työpaikka, jossa pääsisit toteuttamaan luovuuttasi, tutustumaan erilaisiin ihmisiin, työskentelemään halutessasi ulkomailla ja tekemään merkityksellistä työtä rennossa työympäristössä? Voisitko juuri sinä olla tulevan vuosikymmenen Jamie Oliver tai hotellimoguli?

#MustaTuleeIsona
Mikäli vastasit kyllä, kannattaa pitää korvat höröllä. Syksyllä 2021 starttaa #MustaTuleeIsona-kampanja, joka esittelee erilaisia työmahdollisuuksia matkailu- ja ravintola-alalla. Ja mahdollisuuksiahan riittää: yrittäjästä eräoppaaseen ja kokista hotellinjohtajaan. Ala tarjoaa lukuisia opiskelu- ja työpaikkoja erilaisissa ympäristöissä, ympäri maailman. Lue alan työmahdollisuuksista tarkemmin täältä!

Osana kampanjaa tarjotaan kasiluokkalaisille mahdollisuus tutustua alaan vielä astetta paremmin: yritykset ympäri Suomen osallistuvat syksyllä elämysviikkoon, jonka aikana tarjotaan jopa 20 000 kasiluokkalaiselle ravintolaelämys. Oppilaat pääsevät ravintolaelämyksen yhteydessä kuulemaan yritysten työntekijöiden kokemuksia työnsä parhaista puolista. Lisäksi syksyn aikana on mahdollista seurata somen kautta, miten tubettaja viihtyy tet-harjoittelussa hotelli- ja ravintola-alalla.

Kuulostaako matkailu- ja ravintola-ala houkuttelevalta, mutta et vielä tiedä, mikä olisi juuri sinulle sopiva homma? Kokeile Musta tulee isona -testiä, se antaa erinomaisia ehdotuksia siihen, kannattaisiko harkita esimerkiksi kokin, hotellinjohtajan tai yrittäjän ammattia!

Henkilökuva, Matkailu- ja ravintola-ala, Opiskelijaesittely

Nean valinta yläkoulun jälkeen: ravintola-alan opinnot

Nean mielestä ravintola- ja catering-alan perustutkinnon opiskelussa mukavinta on se, että oppii joka päivä jotain uutta, tutustuu ihmisiin ja saa paljon kavereita koulusta. Ravintola-alan opinnoissa on paljon työpaikoilla oppimista. Nean mukaan siinä kehittyy hyvin mm. tilannetaju - oppii lukemaan erilaisia tilanteita ja ihmisiä. Lue lisää täältä!


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2020 Kun koulu loppuu