Mustialan me-henki kasvattaa osaavia agrologeja HAMKissa

| HAMK Biotalous, Hämeen ammattikorkeakoulu - HAMK, Opiskelijaesittely

Sami Kivistö - agrologi

Sami Kivistö, 23, maaseutualan koulutus, agrologi

 

“Perheellämme on oma maatila ja halusin oppia, miten sen toimintaa voisi kehittää. ”

ABINA

En ole käynyt lukiota. Menin peruskoulun jälkeen opiskelemaan metallialan perustutkintoa. Ajattelin siitä olevan hyötyä, sillä asuin noihin aikoihin Loimaalla, jossa oli paljon metallikonepajoja. Olin opiskelijana aktiivinen ja ahkera.

Valmistumiseni jälkeen menin armeijaan. Tämän jälkeen päätin pyrkiä opiskelemaan maaseutualaa Mustialaan. Perheellämme on oma maatila ja halusin oppia, miten sen toimintaa voisi kehittää. Maatila on nyt minun ja veljeni omistuksessa, sillä isämme vaihtoi yritysalalle.

HAMKISSA

Koulutus on vastannut odotuksiani. Parasta on se, että suoritamme opintomme osuuskunnissa. Teemme projekteja yritysten kanssa, saamme työkokemusta ja opimme alan käytäntöjä. Näiden opintojen jälkeen minulla on siis jo kahden ja puolen vuoden työkokemus maaseutualasta. Tärkeää on toki myös viihtyminen. Mustialassa on hyvä me-henki ja puhallamme kaikki yhteen hiileen. Hyvää tässä paikassa on opetusympäristö. Mustialassa toimii nykyaikainen ja monipuolinen opetusmaatila, jonka päätuotantosuunta on maidontuotanto.

TÖISSÄ

Opiskelu on hyvin työlähtöistä. Teemme osuuskunnissa toimimisen lisäksi kaksi työharjoittelua. Työpaikkoja on helppo saada, sillä maatilojen isännät ottavat mielellään harjoittelijoita avukseen. Täältä valmistunut voi toimia esimerkiksi maatalouskauppiaana, rehunmyyjänä tai vaikkapa Eviran asiantuntijana. Haluan kehittää tulevaisuudessa maatilani toimintaa. Tällä hetkellä harkitsen broilerituotannon lisäämistä.

Lue lisää: www.hamk.fi/luonnonvara

HAMKin luonnonvara-alan koulutukset:

  • Maatilatalous, agrologi (AMK)
  • Hevostalous, agrologi (AMK)
  • Maisemasuunnittelu, hortonomi (AMK)
  • Puutarhatalous, hortonomi (AMK)
  • Metsätalous, metsätalousinsinööri (AMK)
  • Kestävä kehitys, ympäristösuunnittelija (AMK)
  • Bio- ja elintarviketekniikka, insinööri (AMK)

hamk1

Kuva: Teemu Granström, kirjoittaja: Johanna Nykopp

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä HAMKin kanssa.