Muuttumattomat luonnonlait muuttavat maailmaa

| Artikkeli, Kemianteollisuus, Opiskelijaesittely

Janika Viitala
Kemian opiskelija, Jyväskylän yliopisto
Kemianteollisuuden nuorisopanelisti

”Kemianteollisuuden toimihenkilöissä naisten ja miesten jakauma on aika lailla 50:50. Alan työtehtäviä ei siis todellakaan voi sanoa ”miesten tai naisten töiksi”. Tällainen tasa-arvoisuus on mielestäni valtavan hienoa!

Toimeentulon lisäksi työpaikka tarjoaa merkityksellisyyttä.

Ala on monipuolinen, eikä sen opiskelu ole tylsää. Luentojen lisäksi on paljon myös muuta opetusta, esimerkiksi ryhmätöitä sekä käytännön harjoitteita. Kiinnostavinta opiskelussa on tähän mennessä ollut laitetekniikka, jossa tutustutaan kemiallisiin analyysilaitteisiin ja tehdään erilaisia mittauksia.

Kemian ala tulee olemaan tärkeä tulevaisuudessa ja sillä riittää varmasti töitä. Toimeentulon lisäksi työpaikka kemian alalla tarjoaa myös merkityksellisyyttä. Vaikka en ole vielä vakituisesti työelämässä, olen jo päässyt mukaan projekteihin, joissa saa kokemuksen siitä, että tekee tärkeää työtä. Esimerkiksi VTT:lla kehitämme teknologiaa, joka oleellisesti vähentää veden käyttöä paperin valmistusprosessissa ja tekee siitä näin ekologisempaa.”

 

 

Kemian osaajat painivat isojen kysymysten parissa. Miten ruoka, luonnonvarat ja energia saadaan riittämään kasvavalle väestölle ja miten liikenteen polttoaineita voidaan kehittää ympäristöystävällisemmiksi? Kemianteollisuus on globaalisti kasva ala, ja kemian alan osaajille on tarvetta myös tulevaisuudessa.

https://www.kemianteollisuus.fi/fi/

 

Teksti: Elli Collan

Kuva: Niklas Isberg

Artikkeli on tehty yhteistyössä Kemianteollisuus ry:n kanssa.