Näin nappaat itsellesi kesäduunin!

Artikkeli, Kesätyökokemus, Vastuullinen kesäduuni

Kesätyöhaku on kuumimmillaan. Näillä Vastuullisten kesätyönantajien vinkeillä erotut tämän vuoden kesätyöhauissa ja nappaat itsellesi kesäduunin!

 

Täytä sähköinen hakemus huolella

Toisiaan muistuttavien kenttien täyttäminen voi tuntua puuduttavalta, mutta on erittäin tärkeää, että hakija täyttää oikeat tiedot oikeaan paikkaan. Yritykset käyttävät koneita hakuun  liittyvien avainsanojen etsimiseen, ja vain sopivimmat hakemukset poimitaan rekrytoijalle luettavaksi. Siksi on tärkeää, että hakemuksessa mainitaan juuri niitä ominaisuuksia ja taitoja, joita työpaikkailmoituksessa listataan.

Täytä sähköinen hakemus ajatuksella, vaikka tiedot löytyisivät saatekirjeestäsi ja CV:stäsi.

Kohdenna CV haettavaan tehtävään

Rekrytoija selaa lukemattomia hakemuksia päivittäin. Siksi on tärkeää, että nostat ansioluettelossasi esiin niitä taitoja, jotka ovat olennaisia hakemasi työn kannalta. Voit listata vahvuudet erilliseen kappaleeseen CV:n alkuun.

Kykyjen osoittamista ei kannata jättää saatekirjeeseen. Pahimmassa tapauksessa se jää lukematta puutteellisen CV:n vuoksi.

Mikäli sinulle ei ole  kertynyt työkokemusta, voit osoittaa osaamisesi muillakin tavoin. Kurssit, yhdistystoiminta, vapaaehtoistyö, valmentaminen ja harrastaminen kehittävät kykyjä, joita voi nostaa esille hakemuksessa.

Tuo persoonallisuutesi esiin videon avulla

Tavallisen hakemuksen lisäksi työnantajan kiinnostuksen voi herättää video-CV:n avulla, se onkin toinen hyvä keino erottua joukosta. Videon avulla pääset tuomaan persoonaasi enemmän esille, joilloin voit jäädä paremmin työnantajan mieleen. Video-CV ei korvaa tavallista ansioluetteloa,  joten liitä se videon mukaan. Katso videolta vinkit video-cv:n tekoon!

Oikeanlainen kuva

Hyvään CV-kuvaan kannattaa panostaa, koska epäammattimaisella ja huonolaatuisella kuvalla voi olla negatiivinen vaikutus työnhaussa. Hyvässä kuvassa hakija on huolitellun näköinen ja tunnistettavissa. Hymyllä ja hyvällä valaistuksella pääsee pitkälle.

Kamerakännykällä napattu kuva tai selfie on tarpeeksi laadukas, mutta esimerkiksi Snapchatin filtterit luovat epäammattimaisen vaikutelman, eikä niitä kannata käyttää työnhaussa.

Hyödynnä somea

Kaikki työpaikat eivät välttämättä löydy rekrytointisivustoilta. Moni työnantaja ilmoittaa kesätyöpaikoistaan myös sosiaalisen median välityksellä. Esimerkiksi Twitteristä löytyy paljon avoimia kesätyöpaikkoja hakusanoilla #kesätyö ja #kesäduuni.

Tarkista myös omat sometilisi! Googlaa nimesi, tarkista yksityisyysasetuksesi ja piilota asiaton materiaali. Etenkin edellisen työnantajan haukkuminen julkisesti on iso moka. Työnhakua tukevat somekanavat voit mainita työhakemuksessa.

Vastaa puhelimeen

Kesätyöhakujen pyöriessä on hyvä ottaa tavaksi vastata tuntemattomista numeroista tuleviin puheluihin. Vastatessa on tärkeä muistaa, että työnantaja muodostaa ensivaikutelman hakijasta ensimmäisten minuuttien aikana. Kohtelias tervehdys ja itsensä esitteleminen kuuluvat asiaan. Kysy töitä paikan päältä! Erotut eduksesi, kun otat rohkeasti yhteyttä mielenkiintoisiin yrityksiin.

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanja

  • Vastuullinen kesäduuni on Oikotie Työpaikkojen luotsaama kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan 14-29 -vuotiaille nuorille enemmän onnistuneita kesätyökokemuksia.
  • Kampanjassa mukana olevat työnantajat sitoutuvat noudattamaan vastuullisen kesätyön periaatteita ja auttavat nuoria eteenpäin tarjoamalla positiivisia kesätyökokemuksia.
  • Tunnistat kampanjaan osallistuvat työnantajat Vastuullinen kesäduuni -logosta.
  • Vastuullisia kesätyöpaikkoja voit etsiä osoitteesta Vastuullisen kesäduunin nettisivuilta tai Oikotieltä.

 

Lue lisää kesätyön hakemisesta ja hyvästä työhakemuksesta tai lataa Duunikoutsi-mobiilisovellus kännykkääsi!

Juttua varten on haastateltu Telian, Oikotien ja Metsä Groupin kesätyöhauista vastaavia henkilöitä. Lisäksi mukaan on kerätty parhaat vinkit kesaduuni.org-sivustolta.

 


Charlotta Forsberg

Kirjoittaja on Vastuullisen kesäduuni -kampanjan sisältöpäällikkö.