Nappaa TET-jaksolta kesätyö. Viisi vinkkiä!

| Artikkeli, TET-kokemus

Jos TET-jaksolla tehty työ osoittautuu sinua kiinnostavaksi, kannattaa ehdottomasti tehdä kaikkensa, jotta samasta yrityksestä aukeaa ensi kesäksi kesätyöpaikka. Kesän aikana monet yritykset ottavat töihin nuoria Tutustu työelämä ja tienaa -jaksolle eli TTT-jaksolle. TTT-jakso on kahden viikon mittainen kesätyö, josta maksetaan palkkaa 335 euroa.

Viisi vinkkiä, kuinka nappaat TET-jaksolta kesätyöpaikan:

  1. Hoida TET-jaksosi hyvin. Ole aktiivinen ja oma-aloitteinen.
  2. TET-jakson palautekeskustelussa ota ensi kesän kesätyö puheeksi. Kysy työnantajalta, tarjoavatko he TTT-paikkoja ja voitko lähettää hakemuksesi suoraan tietylle henkilölle.
  3. Lähetä hyvissä ajoin ennen kesää (helmikuun loppuun mennessä) kysely ensi kesän kesätyöpaikoista. Kerro sähköpostiviestissä tai puhelimitse, että olet erittäin kiinnostunut tulemaan kesällä heidän avuksi ja että olit heillä TET-jaksolla ja se meni hyvin.
  4. Jos et saa vastausta kesätöistä heti, ole aktiivinen ja lähesty työnantajaa uudestaan. Osa yrityksistä täyttää kesätyöpaikat alkuvuodesta, osa vasta toukokuussa.
  5. Jos onnistut saamaan kesätyön, vakuuta jälleen työnantaja hyvällä työmotivaatiollasi ja muista pyytää lopuksi työtodistus. Näin sinulla on taas yksi paperi lisää omaan osaamisesi portfolioon ja sitä kautta työnhaku taas seuravana kesänä helpottuu.

Tiedätkö millainen kesätyöntekijä olet? Tee hauska testi ja löydä sinulle sopivimmat kesätyöammatit!