Noora teki harrastuksistaan työn kaupan alan yrittäjänä

| Ammattiesittely, Henkilökuva, Kaupan ala, Yrittäjyystarina

Relove -yrittäjä Noora Hautakangas teki rakkaista harrastuksistaan, kirppiksistä ja kahviloista, itselleen työn. Kaupan alan yrittäjyydessä Nooraa motivoivat oman intohimon toteuttaminen, upea tiimi ja mahdollisuus vaikuttaa kestäviin valintoihin.

”Olen lapsesta asti rakastanut käytettyjä vaatteita ja esineitä ja kiertänyt kirppareita, vintage-liikkeitä ja huutokauppoja. Olen myös nauttinut kahvittelusta ja visuaalisesti kauniista asioista”, Noora kertoo. 

Kaupan alalla toimii Suomessa noin 25 000 yrittäjää, ja Noora on yksi heistä.

Noora Hautakangas perusti second hand -muotiin ja kahvilatoimintaan keskittyvän Reloven vuonna 2016. Relove-liikkeitä on kaksi, Helsingin Töölössä ja Punavuoressa, ja niiden yhteydessä toimii myös second hand -muodin verkkokauppa.

Vastuullinen ja merkityksellinen työ motivoi

Yrittäjyydessä Nooraa inspiroi se, että siinä näkee nopeasti työnsä tulokset, pystyy vaikuttamaan omaa yritystään ja työtään koskeviin päätöksiin, ja näyttämään toiminnalle uuden suunnan.

Noorasta on erityisen palkitsevaa, että hän pystyy yritystoiminnallaan vaikuttamaan maapallon hyvinvointiin ja kestäviin valintoihin.

”Tiedämme, että muodin ja vaatteiden kierrättäminen vähentää turhaa kuluttamista ja hillitsee ilmastopäästöjä. Tuntuu hyvältä tehdä todella vastuullista ja merkityksellistä työtä”, Noora sanoo.

Yrittäjän työssä ei ole samanlaisia päiviä

Yrittäjyys vaatii Nooran mukaan monenlaista osaamista, ja sen alle voi luokitella todella paljon erilaisia ammattinimikkeitä. 

”Tyypillistä työpäivää ei ole, vaan ne vaihtelevat, ja se on yrittäjyyden paras puoli. Välillä olen kahvilan puolella tiskaamassa, välillä taas toimistolla tekemässä Excel-taulukkoa. Yksi kantavista voimistani ovat ympärilläni työskentelevät upeat työkaverit”, Noora kehuu.

Noora on yrittäjänuransa varrella huomannut, että työ vaatii paineensietokykyä. Myös priorisointi eli asioiden laittaminen kiireellisyys- ja tärkeysjärjestykseen on oiva tapa jäsennellä tilannetta: mitkä ovat juuri tällä hetkellä tärkeitä asioita? Mihin minun kannattaa tällä viikolla tai tässä kuussa kohdistaa omaa energiaani?

”Mitä tahansa tapahtuukin, niin kannattaa vain pitää pää kylmänä ja keskittyä olennaiseen”, Noora muistuttaa. 

Unelmoitko yrittäjyydestä? Go for it!

Joka vuosi perustetaan noin 4 500 uutta kaupan alan yritystä. Noora kannustaakin kaupan alasta ja yrittäjyydestä kiinnostuneita tavoittelemaan rohkeasti omia unelmiaan. 

”Jos koet palavaa halua ja intohimoa päästä kehittämään jotain sinulle tärkeää asiaa, niin go for it! Omien haaveiden ja ideoiden toteuttaminen antaa valtavasti energiaa.” 

Teksti: Jaana Sivén

 

Tee sinäkin kannattava kauppa ja tule alalle! 

Lisätietoa kaupan alan uramahdollisuuksista ja koulutuksista >>

#kannattavakauppa