Nordea mukana Finanssialan yhteisessä etäTETissä!

| EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Nordea on yksi Finanssialan yrityksistä, joka on mukana huhtikuussa Finanssialan etäTET:issä. Näinä poikkeuksellisina aikoina finanssialan yritykset ovat yhdistäneet voimansa valtakunnallisen Finanssialan etäTET-viikon muodossa ja tarjoavat huhtikuussa sadoille opiskelijoille ympäri Suomea arvokkaita ensimmäisiä työelämäkokemuksia.

Nuoret ovat tulevaisuuden tekijöitä ja haluamme varmistaa, että nuorilla on positiivinen näkemys työelämämahdollisuuksista. On erityisen tärkeää luoda uskoa parempaan huomiseen näin poikkeusaikoina. Nordean yhteiskuntavastuun ydin on ollut jo vuodesta 2016 alkaen talousosaamisen ja yrittäjyyden tukeminen. Syksystä 2018 alkaen olemme tarjonneet TiimiTET- paikkoja, ja syksystä 2020 alkaen EtäTET – paikkoja. Nuorten ideat ovat meille kullanarvoisia ja esim. www.taloussankari.fi peliin liittyvä ja 8. – luokkalaisille suunnattu kilpailu on TET:läisten innovoima.

Pirjo Kuusela, Yhteiskuntavastuujohtaja, Nordea.

 

 

 

Nordea on ollut finanssialan yrityksistä edelläkävijänä pilotoimassa etäTET-jaksoa jo viime vuonna ja kokeekin, että TET-jakso on todellinen win-win tilanne sekä nuorelle että yritykselle. Nordea haluaa tarjota oman päivänsä aikana tietoa nuorille vastuullisuudesta pankkialalla, yrityksen ja finanssialan kansainvälisyydestä sekä digitaalisuuden tuomista haasteista ja mahdollisuuksista. Lisäksi päivän aikana kerrotaan nuoria kiinnostavia uratarinoita Nordeasta.

Nuori voi osallistua etäTET -viikkoon joko kotoaan tai koululta riippuen vallitsevista suosituksista ja oman koulun sekä opinto-ohjaajan ohjeistuksesta. EtäTET -viikon aikana nuori tekee myös oikeita työtehtäviä yrityksiin. Tehtyään kaikki työtehtävät ja osallistumalla koko viikkoon nuori saa TET-todistuksen, jota voi käyttää hyödyksi esimerkiksi kesätyönhaussa.

Finanssiala toteuttaa ensimmäisenä toimialana kokonaan etänä tapahtuvan TET-jakson eli työelämään tutustumisjakson viikolla 16 (19.4.-23.4.2021). Finanssialan etäTETiin on ilmoittautunut melkein 300 opiskelijaa ympäri Suomea suurimmaksi osaksi yläkouluista ja myös muutamasta lukiosta. Nordea on pohjoismainen yleispankki, jolla on toimipaikka 20 maassa, muun muassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Nordea on markkina-arvolla mitattuna Euroopan kymmenen suurimman finanssipalveluyrityksen joukossa.

 


Tunnelmia Nordeassa vuonna 2019 toteutetusta Innotetistä. Viikon aikana Töölön yhteiskoulun lukiolaisryhmä pääsi kokemaan, mitä työelämä on sekä toteuttamaan yhdessä innovaatioprojektin.