Olivia – Lastenhoitopalvelu Oliviamme

Kesäyrittäjä, Kesäyrittäjätarina

Olen Olivia Eklund ja opiskelen lukiossa viimeistä vuotta. Harrastuksiini kuuluu muun muassa tanssi, teatteri, kitaran soittaminen sekä maalaaminen.

Kesäyrittäjä-kampanjasta kuulin koulussa. Meillä kävi esittelijä kertomassa kampanjasta ja kiinnostuin sitä kautta. Hain mukaan huvikseni eikä minulla ollut aluksi kunnollisia suunnitelmia, vaan ajattelin, että ne kyllä ehtivät muotoutua kampanjan aikana. Yritystoiminnan aloittaminen oli jännittävää, mutta todella mielenkiintoista. En joutunut tekemään rahallisia sijoituksia, joten tappion tekeminenkään ei jännittänyt.

Yrityksekseni muotoutui lastenhoitoyritys nimeltään Lastenhoitopalvelu Oliviamme. Pidän paljon lapsista ja minulla on paljon kokemusta lastenhoidosta esimerkiksi sisarusten, sukulaisten ja naapuruston lasten kautta. Yritysmuodoksi valitsin 4H-yrittäjyyden ja se on sopinut minulle hyvin.

Kesäni yrittäjänä meni vallan mainiosti! Yllätyin todella positiivisesti työn määrästä ja sitä kautta myös kesän tuloista. Olen tyytyväinen, että lähdin kampanjaan mukaan, sillä pääsin nyt kokemaan pienen osan yrittäjyyttä. En kohdannut juuri mitään ongelmia. Kampanjan kautta sain myös kavereita ja hyviä vinkkejä.

Yrittäjyydessä parasta oli se, että sain itse päättää asioista, muun muassa työajoista, toimialasta sekä hinnoittelusta. Yrittämisen kautta saa myös toteuttaa itseään monin tavoin, ja yrittämisen mahdollisuudet ovat laajat. Vaikka olenkin tehnyt töitä suurimman osan kesälomastani, on minulla riittänyt omaakin aikaa oikein sopivasti. Tunnen itseni ja omat rajani hyvin, joten tiedän kyllä kun töitä on liikaa.

Kesä opetti minulle lisää järjestelmällisyyttä, erilaisten lasten kanssa toimimista, ajankäyttöä, ja sain hyviä vinkkejä tulevaisuuteen. Näitä asioita voin hyödyntää elämän eri osa-alueilla kuten opiskelussa. Kesän jälkeen aion jatkaa yritystoimintaani mahdollisuuksien mukaan. Koulu, harrastukset ja etenkin ylioppilaskirjoitukset rajoittavat työaikaani todella paljon ja tiedän, että ajankäytön kanssa voi tulla vielä haasteita. Koitan kuitenkin myös levätä ja rentoutua esimerkiksi harrastusteni parissa sekä kavereiden kanssa.

Kesäyrittäjä-kampanja motivoi kokeilemaan asioita ja herätti kiinnostukseni yrittäjyyttä kohtaan. Lisäksi sain uusia kavereita, kehitin itseäni ja taitojani sekä hankin uusia kontakteja markkinoinnin avulla. Kannustan hakemaan mukaan kampanjaan, sillä vinkeistä ja sparrauksista on todella hyötyä. Kampanjan kautta voi saada myös rahallista tukea hankintoihin ja markkinointiin. Myös asiakkaiden saaminen on helpompaa kampanjan avulla. Ja kun haette mukaan, kannattaa kysellä apua, koska mentorit ovat juuri sitä varten!

Lastenhoitopalvelu Oliviamme

Facebook: @lastenhoitopalveluoliviamme