OP mukana mahdollistamassa nuorille tärkeitä työelämäkokemuksia!

| Ammattiesittely, EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET

OP Ryhmä on mukana mahdollistamassa sadoille nuorille arvokkaita ensimmäisiä työelämäkokemuksia Finanssialan etäTETissä huhtikuussa. OP Ryhmän päivässä nuoret saavat käytännön vahvistusta työelämä- ja taloustaitoihin muun muassa OPxRahapuhetta-taloustaito-opetustuokiossa. Ohjelmassa on myös viime hetken vinkit kesätyönhakuun sekä kiinnostavia uratarinoita finanssialalta.

Suomalaisten taloustaitojen vahvistaminen on yksi OP Ryhmän vastuullisuustyön painopisteistä. Talous- ja työelämätaidot kulkevat käsi kädessä, ja on monin tavoin tärkeää, että nuoret saavat jo nuorena mahdollisuuden tutustua työelämään. Nuoruudessa opitut asiat heijastuvat pitkälle aikuisuuteen, ja meilläkin on opittavaa nuorilta, joten odotamme etäTET:iä innolla.

Tuuli Kousa

Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja

Finanssialan etäTETiin on ilmoittautunut melkein 300 opiskelijaa ympäri Suomea, suurimmaksi osaksi yläkouluista ja myös muutamasta lukiosta. Nuori suorittaa työelämään tutustumisjakson (TET) finanssialalle ja alan yrityksiin 19.-23.4.2021. Nuori voi osallistua etäTET-viikkoon joko kotoaan tai koululta riippuen oman koulun ja opinto-ohjaajan ohjeistuksesta. EtäTET-viikon aikana nuori tekee oikeita työtehtäviä yrityksiin. Tehtyään kaikki työtehtävät ja osallistumalla koko viikkoon nuori saa TET-todistuksen, jota voi käyttää hyödyksi esimerkiksi kesätyönhaussa.

Finanssiala toteuttaa ensimmäisenä toimialana kokonaan etänä tapahtuvan TET-jakson eli työelämään tutustumisjakson viikolla 16 (19.4.-23.4.2021). OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, jolla on kaksi miljoonaa omistaja-asiakasta ja yli 12 000 työntekijää. Tarjoamme kattavan pankki- ja vakuutuspalvelujen kokonaisuuden henkilö- ja yritysasiakkaille. OP Ryhmän muodostavat osuuspankit sekä ryhmän keskusyhteisö OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen. Perustehtävämme on edistää omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. www.op.fi