Opettajaopiskelijan osa-aikatyöstä tuli unelmaduuni

| Ammattiesittely, Blogi, Kaupan ala

Jos minulta olisi viisi vuotta sitten kysytty, missä näen itseni tulevaisuudessa, olisi vastaukseni ollut jotain nykyisestä todellisuudesta täysin poikkeavaa.

Opettajan ammatti oli ollut unelmani jo nuoresta, ja vuonna 2011 aloitin äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan opinnot Helsingin yliopistossa. Opiskeltuani päätoimisesti kolmisen vuotta ja saatuani kandini valmiiksi kaipasin vaihtelua opiskelija-arkeen ja olin vuoden luokanopettajan sijaisena alakoulun kolmannella luokalla. Mahtavan opevuoden jälkeen päätin palata yliopistolle saattamaan tutkintoni valmiiksi. Tarvitsin opintojeni oheen kuitenkin osa-aikatöitä, joten rakkaudesta eläimiin hakeuduin myyjäksi Mustiin ja Mirriin. Enpä olisi voinut kuvitella, että kyseinen pesti muuttaisi elämäni.

Mustipolkuni alkutaipaleella työskentelin ensin tarvittaessa töihin kutsuttavana ja myöhemmin vakituisena myyjänä. Noin vuoden kuluttua olin ison päätöksen edessä; ketjussamme avautui myymäläpäällikön pesti, ja ajatus hakemisesta houkutteli, mutta ymmärsin sen myös kokoaikaisen työn myötä tarkoittavan ainakin väliaikaista luopumista opettajan ammattiin tähtäämisestä. Minusta kuitenkin tuntui, että olin löytänyt itselleni uuden unelman: halusin työkseni yhdistää myynnin ja opettamisen. Päätin hypätä tuntemattomaan ja hain myymäläpäällikön paikkaa. Minut valittiin tehtävään, ja pääsin aloittamaan urani ensimmäisen esimiestehtävän. Myymäläpäällikkönä viihdyin reilun vuoden; ensin vedin pienehkön myymälän tiimiä ja sen jälkeen ketjumme toisiksi suurinta myymälää. Myymäläpäällikkönä pääsin melko itsenäisesti vastaamaan myymälästä, suunnittelin työvuoroja ja myynnin tavoitteisiin tähtääviä toimenpiteitä sekä varmistin ja vahvistin tiimini osaamista valmentamalla ja kouluttamalla.

Anna intohimon johdattaa!

Kolme vuotta sen jälkeen, kun olin aloittanut työt Mustissa ja Mirrissä, avautui haettavaksi Läntisen Suomen aluemyyntipäällikön tehtävä. Tässä kohtaa en enää epäröinyt, vaan minulle oli itsestään selvää, että haluan tähdätä eteenpäin Mustipolullani. Aluepäällikkönä vastaan 20 myymälästä, toimin esimiehenä myymäläpäälliköille, valmennan ja johdan myyntiä, rekrytoin ja vastaan alueeni tuloksesta. Työni on liikkuvaa ja työpäiväni ovat hyvin vaihtelevia.

Kannustan jokaista koulunsa päättävää ja tulevaisuuttaan suunnittelevaa unohtamaan paineet siitä valtavasta päätöksestä, mitä sinusta pitäisi isona tulla, ja pohtimaan ennemmin, minkälaisia asioita haluaisit tehdä. Ei tarvitse tietää ammattia tai tiettyä roolia tai ottaa paineita päätösten tekemisestä: ryhdy tekemään jotain ja anna intohimosi johdattaa sinua. Olen loistava esimerkki siitä, miten unelmaduuni saattaa löytyä ihan eri alalta kuin alun perin suunnitteli – ja nyt nautin työstäni ihan joka päivä!

 

 

Janina Muhonen
Aluepäällikkö, Musti ja Mirri Oy