Opinnäytetyö johdatti Katariinan pikakuljetusten maailmaan

| Ammattiesittely, Logistiikka- ja huolinta-ala

Katariina LindkvistLaurea ammattikorkeakoulussa suoritettu Yritystoiminnan logistiikan ja kansainvälisen kaupan tutkinto johti Katariina Lindkvistin laatimaan opinnäytetyön TNT:lle.

– Logistiikka ja kansainvälinen kauppa olivat kiinnostava yhdistelmä ja olin utelias katsomaan, mitä eri työtehtäviä logistiikka-ala voisi tarjota.

Opinnäytetyö avasi oven työpaikkaan. Katariinan taloushallinnon urapolku TNT:llä on kulkenut Billing Clerk -tehtävästä, Management Accountant -, Business Analyst – ja Administration Controller –työroolien kautta tuoreeseen Accounting Manager –nimitykseen tänä vuonna.

Kenelle logistiikka-ala sitten sopii? Logistiikka-ala sopii kaikille, vastaa Katariina empimättä.

– Usein ajatellaan, että logistiikka on miehinen ala. Monet erilaiset työtehtävät avaavat kuitenkin mahdollisuuksia sekä miehille että naisille. Kuljettajan työn lisäksi innostuneita osaajia tarvitaan niin varastossa kuin monenlaisissa toimistotehtävissäkin.

Englannin kieltä tarvitaan lähes kaikissa työtehtävissä, sillä vuorovaikutustilanteiden lisäksi monet ohjeet ja materiaalit ovat englanniksi.

– Alasta tekevät mielenkiintoisen ydinliiketoiminta eli kuljetukset, urakehitysmahdollisuudet ja työskentely kansainvälisessä organisaatiossa. Jokaisella lähetyksellä on oma tarinansa.

Työskentely logistiikassa onkin aidosti vaihtelevaa, haastavaa ja palkitsevaa tuumaa Katariina lopuksi.

 

Katso videoita huolinta- ja logistiikka-alalta

DHL:n nuoret työntekijät kertovat työstä logistiikka-alalla

 

Artikkeli on tehty yhteistyössä Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliiton kanssa.