Muotisuunnittelua opiskelemaan Tanskaan

| Blogi

Valmistuttuani lukiosta en osannut kuvitellakaan, että kahden vuoden päästä olen tilanteessa, jossa olen nyt.  Olin pitkään halunnut opiskella muotisuunnittelua. Kun usean yrityksen jälkeenkään ovet Suomessa yliopistoon eivät auenneet, rohkaistun hakemaan Tanskaan opiskelemaan.

Hain Via University Collegeen, paikallisen yhteishaun kautta.  Hakuprosessi oli loppujen lopuksi helppo. Lomakkeen täyttö netissä, esivalintatehtävät ja lopuksi Skypen kautta haastattelu.

Tieto hyväksynnästä tuli kesäkuussa ja opinnot alkoivat syyskuussa. Ilmoittauduin opiskelija-asuntojen jonotuslistalle ja sain asunnon sitä kautta. Muutto toiseen pohjoismaahan oli helppoa, sillä pohjoismaiden kansalaisena on esim. helppo ilmoittautua Tanskan väestörekisteriin.

Suomalaisena on ollut helppo sopeutua tanskalaiseen kulttuuriin, vaikka eroavaisuuksia maiden väleillä löytyykin. Voin lämpimästi suositella opiskelumadollisuuksien kartoittamista ja Tanskaa niille, jotka haluavat opiskella ulkomailla, mutta vierastavat liian pitkää kotimatkaa tai täysin uutta kulttuuriympäristöä.

Opinnot ovat tuntuneet mielenkiintoisilta ja pitäneet minut kiireisenä.  Koti-ikävää en ole ehtinyt potemaan ja elämä ulkomailla tuntuu ihanalta. Rohkeutta tämä vaati, mutta nyt on voittaja-fiilis!

Mitäs tuumit, voisiko muut Pohjoismaat tarjota sullekin koulutuspaikan? Lisätietoa Suomen yliopistoista löydät täältä.


Stina Henriksson

Bloggaaja opiskelee muotisuunnittelua Tanskan Via University Collegessa. Teksti on ensimmäinen kolmesta kirjoituksesta sivullamme.