Opiskelua toiveammattiin

| Opiskelijaesittely, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKissa voi opiskella kulttuurialaa, liiketaloutta, luonnonvara-alaa, ravitsemisalaa, tekniikkaa sekä sosiaali- ja terveysalaa yhteensä yli 20 eri koulutuksessa. www.seamk.fi

SeAMKissa alkaa vuonna 2014 uusi kulttuuri- ja muotoilupalvelun koulutus! Ammatilliset opinnot toteutetaan pääsääntöisesti yritysten ja organisaatioiden toimeksiantoina ja yhteistyöprojekteina. Voit suunnata opintosi joko mediatuottajan, muotoilutuottajan tai tapahtumatuottajan osa-alueille.

 

Anssi Kosonen, 23, Kulttuuri- ja muotoilupalvelun opiskelija

”Tämä on ollut elämäni parasta aikaa.”

Abina

Itse asiassa päädyin SeAMK:iin hieman sattuman kautta. Luovat asiat, kuten musiikki ovat kiinnostaneet aina, mutta en ollut osannut ajatella hakemista SeAMK:iin ennen kun isäni hieman painosti hakemaan opiskelupaikkaa. Heti ensimmäisen viikon jälkeen tiesin kuitenkin tulleeni oikeaan paikkaan. Olen aina halunnut tehdä asiat hieman normaalista poiketen, ja täällä olen päässyt toteuttamaan itseäni.

SeAMK:issa

Opiskelen kulttuurituotantoa, eli voin työllistyä esimerkiksi musiikkitapahtumien tuottajaksi tai ryhmäohjaajaksi, mikä onkin lähellä sydäntäni. Parasta SeAMK:issa on älyttömän hyvä ryhmähenki ja hyvät puitteet opiskelulle. Koen tärkeäksi myös sen, että voin opiskella itselle mieluista aihetta lähellä lapsuudenkotiani. SeAMK:issa panostetaan myös oppilaskuntatoimintaan, ja juhlimisen lisäksi tarjolla on laajasti liikunta- ja kulttuuritoimintaa.

Töissä

Sain hyvin apua koululta ensimmäisen työharjoittelupaikan löytämiseen, minkä suoritin lasten ja nuorten musiikkiverkoston ohjaajana. Mielestäni koulutus antaa monipuoliset valmiudet toimia erilaisissa työtehtävissä. Oman aktiivisuuden ja mielenkiinnonkohteiden mukaan löytää varmasti itselleen mieluisan työpaikan. Opiskeluaika SeAMK:issa on helppo kiteyttää: tämä on ollut elämäni parasta aikaa.

Englanninkielinen International Business -koulutus on tarkoitettu kansainvälisen liiketoiminnan osaajaksi aikoville. Liiketoiminnan eri osa-alueisiin perehdytään toimimalla virtuaaliyrityksessä. Kansainvälisen markkinoinnin ja johtamisen ammattiopintoja täydentää harjoittelujakso sekä opinnäytetyö. Opintoihin kuuluu myös vaihto-opiskelua ja mahdollisuus kaksoistutkintoon eurooppalaisessa yhteistyökorkeakoulussa.

Rita Jokinen, 20, International Business -koulutusohjelman opiskelija

”Ensimmäinen vuosi on yhtä suurta ryhmätyötä, sillä perustamme virtuaaliyrityksen.”

Abina

Olen aina tiennyt, että haluan työskennellä kaupan alalla. Erityisesti kansainvälinen bisnes kiinnostaa, joten SeAMK:in International Business -koulutusohjelma oli luonteva valinta. Tiesin, että täällä on hyvät puitteet opiskella ja paljon vaihto-opiskelijoita. Sijainti lähellä kotikuntaa tuki valintapäätöstä.

Liikaa ei kannata stressata ja miettiä, mihin ammattiin haluaa valmistua, vaan ennemmin valita ala joka kiinnostaa. Tradenomin tutkinto antaa valmiudet monipuolisesti erilaisiin työtehtäviin.

SeAMK:issa

Meillä on IB-linjalla todella kansainvälinen ryhmä ja opiskelijoita on yli kymmenestä maasta. Kielitaito kehittyy siis nopeasti kun puhekielenä on koko ajan englanti. Koko ensimmäinen vuosi on itse asiassa yhtä suurta ryhmätyötä, sillä perustamme virtuaaliyrityksen ja pyöritämme sitä pienryhmässä. Itse olen kokenut kansainvälisyyden ehdottomasti opintojen parhaaksi asiaksi. Uusilta kavereilta saa erilaisia näkökulmia elämään.

Töissä

Opintoihimme kuuluu vaihto-opiskelu ja olen itse lähdössä Argentiinaan puoleksi vuodeksi. Olen jatkanut lukion espanjan opintoja täällä SeAMK:issa ja nyt on kiva päästä kokeilemaan taitoja käytännössä. Työharjoittelujaksot ovat vielä edessäpäin, ja IB-koulutus kannustaa hakemaan erityisesti kansainvälisiä työtehtäviä. Itseäni kiinnostaa muoti ja kosmetiikka, joten tähtäimessä on työpaikka esimerkiksi Marimekolta tai Lumenelta.

 

seamklogo

Teksti: Teemu Granström
Kuvat: Teemu Granström