Opiskelupaikka SeAMKissa löytyi harrastuksen pohjalta

| Opiskelijaesittely, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKissa voi opiskella kulttuurialaa, liiketaloutta, luonnonvara-alaa, ravitsemisalaa, tekniikkaa sekä sosiaali- ja terveysalaa yhteensä yli 20 eri koulutuksessa. www.seamk.fi

Eero Haapala, 24, Fysioterapeuttikoulutus

“SeAMK:issa saan opiskella alaa, johon minulla on ollut aina suuri intohimo.”

Abina

Halusin lukion jälkeen liikunta­alaan liittyvän koulutuksen, joka olisi kuitenkin ammattikorkeakoulutasoinen. SeAMK:in fysioterapeuttikoulutus valikoitui parhaiten sopivaksi vaihtoehdoksi. Olen aina harrastanut paljon liikuntaa, ja tällä hetkellä lajinani on pituushyppy ja tavoitteenani seuraavat olympialaiset. Koen, että SeAMK:issa saan opiskella alaa, johon minulla on ollut aina suuri intohimo. Lukiossa suosikkiaineitani olivat terveystieto ja liikunta, ja fysioterapiassa yhdistyy niiden parhaat puolet.

SeAMKissa

Laadukkaan opetuksen lisäksi kaverit ovat koulutuksen parasta antia. Meillä on tiivis ja mukava ryhmä ja olen saanut paljon uusia kavereita, joiden kanssa pystyy jakamaan omat intohimot. Pidän siitä, että opinnot keskittyvät itse tekemiseen ja suullisten esitysten kautta pääsee hiomaan esiintymistaitoja, joita vaaditaan esimerkiksi ryhmänohjauksessa. SeAMK:issa on lisäksi runsaasti erilaisia liikunnallisia harrastusmahdollisuuksia.

Töissä

Mielestäni koulutus antaa erittäin hyvät eväät työelämää varten. Olen ollut työharjoitteluissa niin terveyskeskuksessa, sairaalassa kuin yksityiselläkin puolella, joten olen saanut laajan kuvan alan mahdollisuuksista. Kannustaisin valitsemaan oman alan puhtaasti sen perusteella, mikä vaikuttaa mielenkiintoiselta. SeAMK:in fysioterapeuttikoulutusta suosittelisin sellaisille, joita kiinnostaa liikunta ja terveelliset elämäntavat. Myös hyvät yhteistyötaidot tulevat tarpeeseen.

Katso video Eeron opiskelijatarinasta

SeAMKissa alkaa vuonna 2014 uusi kulttuuri- ja muotoilupalvelun koulutus! Ammatilliset opinnot toteutetaan pääsääntöisesti yritysten ja organisaatioiden toimeksiantoina ja yhteistyöprojekteina. Voit suunnata opintosi joko mediatuottajan, muotoilutuottajan tai tapahtumatuottajan osa-alueille.

Outi Mentula, 29, Kulttuuri- ja muotoilupalvelu

Abina

Muotoilu- ja graafinen ala on ollut aina lähellä sydäntäni. Olen käynyt sekä lukion että markkinointimerkonomilinjan ammattikoulussa, mutta harrastuksesta lähtenyt kiinnostus sarjakuvataiteeseen sai lopulta hakemaan muotoilun koulutusohjelmaan SeAMK:iin. Halusin päästä syventämään osaamistani graafisessa suunnittelussa, ja sitä kautta saada haastavampia työtehtäviä.

SeAMK:issa

Olen tykännyt opiskelusta SeAMK:issa erityisesti työelämälähtöisyyden ja hyvien kavereiden takia. Täällä oppiminen tapahtuu oikean tekemisen kautta ja alasta on saanut kokonaisvaltaisen kuvan. Opiskelijoille annetaan paljon vastuuta, mikä on opettanut mielettömän paljon siitä, miten työelämä toimii oikeastikin. Täällä pärjää kun omaa luovuutta ja on valmis tarttumaan oma-aloitteisesti haasteisiin.

Töissä

Meillä työharjoittelut suoritetaan pääsääntöisesti kolmessa jaksossa. Itse olen päässyt työharjoittelujaksojen aikana tekemään graafista suunnittelua, messuosaston ja markkinointimateriaalien suunnittelua sekä opetustyötä. SeAMK:issa panostetaan myös yrittäjyyteen esimerkiksi startup-hautomon yhteistyön kautta. Itsekin olen ryhtymässä yrittäjäksi ja koen saaneeni hyvät eväät työelämään SeAMK:ista.

seamklogo

Teksti: Teemu Granström
Kuvat: Teemu Granström