Oppimisen ilosta tuhansiin ammatteihin – Oulun yliopisto

| Artikkeli, Henkilökuva, Opiskelijaesittely, Oulun yliopisto, Yliopisto

Kiinnostus erilaisten asioiden toimintaan ja rakentumiseen sai Veikon aloittamaan konetekniikan opinnot Oulun yliopistossa. Ala on Veikon mukaan todella laaja ja uusia osaajia tarvitaan jatkuvasti lisää.

 

Veikko Tirri
Konetekniikan opiskelija
Oulun yliopisto

”Monelle tulee yllätyksenä, että konetekniikan osaamista tarvitaan kaikenlaiseen valmistukseen. Jo lapsena mietin, miten asiat toimivat ja rakentuvat. Lukion lopulla kiinnostuin konetekniikasta enemmän ja päätin hakea.

Opetus on vapaata varsinkin lukioon nähden. Kiinnostavinta on konkreettinen tulos, jonka voi vaikkapa matematiikan avulla saada esille. Yliopistossa on tietysti paljon teoriaa, mutta olemme päässeet esimerkiksi purkamaan ja kokoamaan moottorin alusta loppuun. Haastavinta on tietomäärän käsittely ja soveltaminen.

On kiinnostavaa oppia, miten kaikki maailmassa on valmistettu.

Suunnittelu- ja esimiestyöt kiinnostavat tulevaisuudessa. Molempiin annetaan täällä hyvät kortit käteen ja myös ylenemiseen on hyvät edellytykset. Ala on todella laaja, valmistuminen mahdollistaa tuhansia ammattinimikkeitä. Diplomi-insinöörejä tarvitaan koko ajan lisää.”

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Oulun yliopistossa rakennetaan tulevaisuuden osaamista, hyvinvointia ja sivistystä monitieteisen tutkimuksen ja koulutuksen keinoin. Oulun yliopisto kouluttaa päteviä ja mukautumiskykyisiä ammattilaisia, jotka pystyvät soveltamaan uusinta teknologista ja tieteellistä tietoa käytännön haasteisiin.

Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki ja opiskelija-asuminen on täällä Suomen edullisinta. Oulun yliopisto toimii kahdella kampuksella: Linnanmaalla ja Kontinkankaalla. Oulun yliopistossa tehty korkeatasoinen tutkimus on muuttanut maailmaa. Joka päivä 2,6 miljardia ihmistä käyttää Oulussa kehitettyä teknologiaa.

Lue lisää www.oulu.fi

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa.

Teksti: Siiri Huttunen, Kuva: Niko Jekkonen